Preporučujemo da upotrijebite špagete ili tagliatelle. Dok se tjestenina kuha, brzinski napravite pesto i završite ručak u rekordnom vremenu. Imajte na umu da su sastojci dostatni za četiri serviranja. Dobar tek!

Tjestenina s pestom od graška

Sastojci:

300 g tjestenine
200 g smrznutog graška
1 mali režanj češnjaka
listići mente
60 g pinjola
60 g parmezana
4 žlice maslinovog ulja
sol, papar

Priprema:

Smrznuti grašak kuhajte otprilike tri minute u kipućoj vodi pa ga procijedite. Češnjak, listiće mente, sol i papar zgnječite u mužaru. Dodajte pinjole i grašak pa sve zgnječite do teksture koja vam odgovara. Umiješajte naribani parmezan i nekoliko žlica maslinovog ulja. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Procijedite je, ali ostavite pola šalice vode u kojoj se kuhala. Pomiješajte tjesteninu s pestom i malo vode od kuhanja. Dobro promiješajte, premjestite na tanjure pa prelijte s još malo maslinovog ulja.

Izvor: skuhaj.story.hr