Povrće je vrijedan izvor hranjivih tvari i nužno je uključiti ga u svakodnevnu prehranu, a najbolja je opcija jesti sezonske namirnice. Ako ne znate što napraviti s viškom svježih rajčica i cikle, u nastavku donosimo recept za ukusnu juhu od pečenih rajčica i cikle koja je odličan i nutritivno bogat obrok u kojemu ćete uživati.
Rajčice su bogate vitaminima C, K i A te kalijem i folnom kiselinom, što doprinosi općem zdravlju, a cikla je, između ostaloga, obogaćena dijetalnim vlaknima koja podržavaju zdravlje probavnog sustava i pomažu u održavanju redovite probave. Kombinacija ovih namirnica svakako je odlična potpora imunološkom sustavu.
Sastojci:
- rajčice
 - kuhana cikla
 - 1 luk
 - 4 češnja češnjaka
 - konzerva bijelog graha
 - limunov sok
 - miso pasta
 - maslinovo ulje
 - sol
 
Postupak:
- Rajčice, ciklu, luk i češnjak preliti maslinovim uljem te začiniti solju i chilijem po želji. Peći 45 min na 180 stupnjeva
 - Pečeno povrće ubaciti u blender, dodati konzervu bijelog graha, šalicu vode (po želji), malo limunovog soka i žlicu miso paste
 - Izblendati do željene teksture