Povrće je vrijedan izvor hranjivih tvari i nužno je uključiti ga u svakodnevnu prehranu, a najbolja je opcija jesti sezonske namirnice. Ako ne znate što napraviti s viškom svježih rajčica i cikle, u nastavku donosimo recept za ukusnu juhu od pečenih rajčica i cikle koja je odličan i nutritivno bogat obrok u kojemu ćete uživati.

Rajčice su bogate vitaminima C, K i A te kalijem i folnom kiselinom, što doprinosi općem zdravlju, a cikla je, između ostaloga, obogaćena dijetalnim vlaknima koja podržavaju zdravlje probavnog sustava i pomažu u održavanju redovite probave. Kombinacija ovih namirnica svakako je odlična potpora imunološkom sustavu. 

Sastojci:

  • rajčice
  • kuhana cikla
  • 1 luk
  • 4 češnja češnjaka
  • konzerva bijelog graha
  • limunov sok
  • miso pasta
  • maslinovo ulje
  • sol

Postupak:

  • Rajčice, ciklu, luk i češnjak preliti maslinovim uljem te začiniti solju i chilijem po želji. Peći 45 min na 180 stupnjeva
  • Pečeno povrće ubaciti u blender, dodati konzervu bijelog graha, šalicu vode (po želji), malo limunovog soka i žlicu miso paste
  • Izblendati do željene teksture