Povrće je vrijedan izvor hranjivih tvari i nužno je uključiti ga u svakodnevnu prehranu, a najbolja je opcija jesti sezonske namirnice. Ako ne znate što napraviti s viškom svježih rajčica i cikle, u nastavku donosimo recept za ukusnu juhu od pečenih rajčica i cikle koja je odličan i nutritivno bogat obrok u kojemu ćete uživati.
Rajčice su bogate vitaminima C, K i A te kalijem i folnom kiselinom, što doprinosi općem zdravlju, a cikla je, između ostaloga, obogaćena dijetalnim vlaknima koja podržavaju zdravlje probavnog sustava i pomažu u održavanju redovite probave. Kombinacija ovih namirnica svakako je odlična potpora imunološkom sustavu.
Sastojci:
- rajčice
- kuhana cikla
- 1 luk
- 4 češnja češnjaka
- konzerva bijelog graha
- limunov sok
- miso pasta
- maslinovo ulje
- sol
Postupak:
- Rajčice, ciklu, luk i češnjak preliti maslinovim uljem te začiniti solju i chilijem po želji. Peći 45 min na 180 stupnjeva
- Pečeno povrće ubaciti u blender, dodati konzervu bijelog graha, šalicu vode (po želji), malo limunovog soka i žlicu miso paste
- Izblendati do željene teksture