6 cikorija
1 kg mladog krumpira
2 grančice ružmarina
2 tikvice
250 g mini rajčica
sol
papar
sok jednog limuna
2 velika ljubičasta luka
korijen celera
maslinovo ulje
Zagrijte pećnicu na 180°C.
But prije pečenja posolite, popaprite, prelijte sokom od limuna i maslinovim uljem i obložite grančicama ružmarina. Smjestite ga na rešetku pećnice. Ispod stavite posudu u koju ste prethodno stavili narezane tikvice, celer, luk i mini rajčice. Posuda mora biti tik ispod janjetine kako bi se sok iz mesa cijedio po povrću tijekom pečenja. Pecite ga na 180°C sat i pol. Dvadeset minuta prije nego što je but pečen ubacite prokuhani mladi krumpir i blanširanu cikoriju. Kad je sve gotovo, odvojite tikvice, mini rajčice i celer u posebnu posudu i zalijte sokom od pečenja. Izmiksajte štapnim mikserom i prokuhajte smjesu na laganoj vatri. Svakome gostu poslužite na tanjuru meso, krumpir i cikoriju i prelijte umakom.
Janjeći but s cikorijom i mladim krumpirima
Mlada janjetina za Uskrs nahranit će svu silu dragih ljudi i biti u skladu kako s blagdanom tako i godišnjim dobom, kaže kuhar Joško Baće
Još iz kategorije