(otprilike 10 komada ako imate kalupe srednje veličine)

  • 5 dag rastopljenog maslaca za mazanje kalupa
  • malo kakaa u prahu za posipanje kalupa
  • 25 dag tamne čokolade (60-70% kakaa)
  • 20 dag smeđeg šećera
  • 20 dag maslaca
  • 4 jaja + 4 žumanjka
  • 20 dag oštrog brašna
  • karamel-umak, umak od brusnica i sladoled (po želji) za posluživanje

Prvo namažite kalupe maslacem i pospite ih kakaom. Uključite pećnicu na 180 stupnjeva. U zdjeli na pari otapajte čokoladu i maslac. U mikseru izmiješajte jaja, žumanjke i šećer u svijetlu pjenu. U tu smjesu lagano umiješajte brašno (miješajte ručno pjenjačom) i na kraju dodajte smjesu od čokolade i maslaca. Smjesu ulijte u namašćene kalupe i pecite 10-12 minuta, ovisno o veličini kalupa. Smjesu možete uliti gotovo do ruba kalupa, tako da kad naraste dobije oblik muffina. Kada su pečeni, trebali bi popucati i izgledati kao da su u sredini sirovi. Izvadite ih iz pećnice i ostavite nekoliko minuta, a zatim izvadite iz kalupa i poslužite.