6-7 jabuka srednje veličine
125 g šećera
125 g maslaca (margarina)
4 jaja
150 g brašna
2 žličice praška za pecivo
naribana korica polovice limuna
prstohvat soli
malo cimeta u prahu
malo mlijeka

Zajedno izmiješajte maslac i šećer. Dodajte jedno po jedno jaje i zajedno miješajte dok smjesa ne postane bijela i mekana. Prosijte brašno u koje ste umiješali prašak za pecivo i pažljivo umijesite tijesto. Na kraju tijestu dodajte limunovu koricu i sol. Ako vam se tijesto čini pretvrdo i grubo, umiješajte malo mlijeka kako bi dobilo glatku teksturu. Tijesto oprezno prebacite na limeni okrugli kalup, koji ste prethodno namazali maslacem i posuli brašnom. Tijesto možete razvaljati ili ga raširiti po kalupu utiskujući žlicom. Jabuke ogulite, razrežite na četvrtine i odstranite im koštice. Razrežite ih na tanke kriške i posložite u krug po tijestu. Pospite s malo cimeta. Pitu pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva približno 50 minuta.

Poslužite je toplu ili hladnu, kako želite.