ZA TIJESTO

200 g brašna
200 g maslaca
200 g kremastog masnog sira (mascarpone), sol

ZA NADJEV

5 kiselkastih jabuka
3 velike žlice šećera
1,5 žličice cimeta
50 g grožđica, malo ruma ili konjaka

ZA PREMAZIVANJE

žumanjak zamućen s dvije žlice mlijeka
jedan bjelanjak

Sve sastojke za tijesto umijesite u čvrstu masu. Dobiveno tijesto zamotajte u papir za pečenje i ostavite u hladnjaku pola sata. Jabuke ogulite, odstranite im koštice i narežite ih na kockice. Kockicama dodajte šećer i grožđice koje su se malo namakale u rumu ili konjaku. Ohlađeno tijesto izvadite iz hladnjaka. Na dobro pobrašnjenoj podlozi razvaljajte tijesto na debljinu od 3 do 5 mm. Izrežite kvadratiće 8 x 8 cm i na svaki u sredinu stavite otprilike žlicu voćnog nadjeva. Pazite da kutovi tijesta ostanu slobodni. Vrhove kutova pekarskim kistom namažite bjelanjkom, tako da se mogu slijepiti. Kutove preklopite prema sredini, tako da zatvorite nadjev. Paketiće premažite smjesom žumanjka i mlijeka. Složite ih na lim, namašćen ili prekrivenu papirom za pečenje. Pecite na srednjoj polici na 170°C dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.