1 šalica bulgura (kuhana, osušena i krupno mljevena pšenica (nabavlja se u tom obliku)
2,5 šalice vode
2 prstohvata soli
1/2 limuna, nasjeckati
2 žlice soka od limuna
1 žlica svježeg limunskog timijana
2 žlice grubo naribanog dimljenog tofua
malo miješanog papra
2 šake nasjeckanih prženih lješnjaka ili badema

Preljev

1 čajna žlica umeboshi octa
1-2 žlice maslinovog ulja

Zakuhajte vodu, dodajte sol i bulgur pa kuhajte 15 minuta. Ostavite da se bulgur ohladi, a zatim dodajte limun, tofu, timijan i bademe, poprskajte limunovim sokom i ostavite da odstoji desetak minuta. Za to vrijeme umutite preljev od umeboshi octa, maslinovog ulja i papra pa ga dodajte u bulgur. Dobro promiješajte. Poslužite kao prilog prženim jelima.

Za 2 osobe.