1 šalica bulgura (kuhana, osušena i krupno mljevena pšenica (nabavlja se u tom obliku)
 2,5 šalice vode
 2 prstohvata soli
 1/2 limuna, nasjeckati
 2 žlice soka od limuna
 1 žlica svježeg limunskog timijana
 2 žlice grubo naribanog dimljenog tofua
 malo miješanog papra
 2 šake nasjeckanih prženih lješnjaka ili badema
Preljev
1 čajna žlica umeboshi octa
 1-2 žlice maslinovog ulja
Zakuhajte vodu, dodajte sol i bulgur pa kuhajte 15 minuta. Ostavite da se bulgur ohladi, a zatim dodajte limun, tofu, timijan i bademe, poprskajte limunovim sokom i ostavite da odstoji desetak minuta. Za to vrijeme umutite preljev od umeboshi octa, maslinovog ulja i papra pa ga dodajte u bulgur. Dobro promiješajte. Poslužite kao prilog prženim jelima.
Za 2 osobe.