Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 PREHRAMBENIH DODATAKA ZA POTICANJE ZDRAVLJA I DUGOVJEČNOSTI: Korisno ih je uvrstiti u svakodnevicu

Briga o zdravlju i korištenje korisne suplementacije igraju ključnu ulogu u održavanju kvalitetnog života i potencijalno produženju životnog vijeka

 zdravlje Izvor: Pexels

Zdrav organizam omogućava nam da ostanemo aktivni, obavljamo svakodnevne zadatke i uživamo u životu. Pravilna prehrana i suplementacija mogu osigurati da tijelo dobije potrebne hranjive tvari za pravilno funkcioniranje.

5 potencijalno korisnih dodataka prehrani za poticanje zdravlja i dugovječnosti uključuju:

1. Antioksidansi
Vitamin C, vitamin E, selen, i cink su antioksidansi koji mogu pomoći neutralizirati slobodne radikale u tijelu, kao i smanjiti oštećenje stanica. To doprinosi općem zdravlju i dugovječnosti.

2. Omega-3 masne kiseline
Omega-3 masne kiseline, posebno one prisutne u ribljem ulju, mogu podržati zdravlje srca, smanjiti upale i pomoći u održavanju kognitivnih funkcija.

3. Vitamin D
Vitamin D je važan za zdravlje kostiju i igra ulogu u različitim biološkim procesima. Nedostatak vitamina D povezan je s različitim zdravstvenim problemima, stoga održavanje odgovarajuće razine vitamina D može doprinijeti dugovječnosti.

4. Kalcij
Kalcij je ključan za zdravlje kostiju i prevenciju osteoporoze, posebno kod starijih osoba.

5. Magnezij
Magnezij je važan za funkciju mišića, živčanog sustava, srca i regulaciju krvnog tlaka. Nedostatak magnezija može dovesti do grčeva, umora i drugih problema.

*Prije nego što uključite bilo kakve dodatke u svoju prehranu, uvijek je najbolje konzultirati se s liječnikom, posebno ako uzimate lijekove ili imate specifične zdravstvene uvjete.

Izdvojeno za vas...

Najnovije