Pred nama je pun mjesec koji pada na utorak 14. lipnja 2022. godine u znaku Strijelca. I ovaj mjesec, kao i svaki drugi puni mjesec utjecat će na nas na različite načine. Što možete očekivati s obzirom na svoj horoskopski znak, piše astrologinja Molly Pennington za mbg.

Ovan

Bit ćete vrlo zaposleni, činit će vam se da se stalno nešto novo događa. Ako se za nešto treba pobrinuti ili iscijeliti nešto iz prošlosti, razmislite o tome prije nego što skočite naprijed - prihvatite entuzijazam, ali bez hitnosti, poručuje Pennington. Ovaj puni mjesec također pada u vašu devetu kuću filozofije i ekspanzije, tako da će i te teme biti prisutne. 

Bik

Ovaj pun mjesec pada u vašu osmu kuću sjena, tajni i misterija – zato u posljednje vrijeme prolazite kroz to, zajedno sa sjevernim čvorom koji prolazi kroz vaš znak, objašnjava Pennington. Međutim ovaj pun mjesec pruža vam i priliku za duboko razmišljanje. "Za Bika će se raditi o procjeni onoga što funkcionira, a što ne te priprema li se ili osloboditi ili nastaviti dalje", kaže ona.

Blizanci

Prije nekoliko tjedana, ovaj mjesečev ciklus započeo je mladim mjesecom u Blizancima. Dakle, ovaj puni mjesec govori o onome što je kulminiralo kod Blizanaca, posebno nakon nedavnog retrogradnog Merkura. S obzirom na to da se to događa u vašoj sedmoj kući, kući odnosa, za vrijeme ovog punog mjeseca trebali biste obratiti pažnju na komunikaciju s partnerom. 

Rak 

Puni mjesec zateći će se u vašoj šestoj kući zdravlja – stoga je sada sjajno vrijeme da se pobrinete za svoje zdravlje. Ovo je također dobro vrijeme za Rakove da razmisle o povlačenju i pripremama za budućnost. "Gledajte unaprijed, ali nemojte se previše stresirati oko toga - budite oprezni i spori te se pobrinite da se pritom dovoljno odmarate. Ne morate ništa raditi", kaže Molly, dodajući da će biti dovoljno vremena za naporan rad kad mjesec pogodi vaš znak.  

Lav

Ovaj puni mjesec osvjetljava vašu petu kuću kreativnosti i izražavanja. Slično Ovnu, vaša vatrena energija može se osjećati posebno jakom. Može postojati osjećaj topline, pomlađivanja i entuzijazma, posebno oko stvari koje želite manifestirati, napominje Pennington. Ipak, puni mjesec nije najbolje vrijeme za početak, pa dodaje da se malo suzdržite od akcija i razmislite o sadnji sjemena za ono što želite da iznikne u sljedećih nekoliko tjedana prije mladog mjeseca.

Djevica

Ovaj puni mjesec odnosit će se na ono zbog čega se osjećate kao kod kuće. Možda se ne mora nužno odnositi na vaš doslovni dom – iako bi to svakako moglo biti – ali također može biti o vašem “domu” u vama samima, kaže Pennington. "Djevice imaju priliku razmisliti o tome da nešto izvede u stvarnosti, procijeni je li to dobro, kao i da odvoji vrijeme za to te ide polako, usavršavajući se “, dodaje ona.

Vaga

Za Vagu ovaj puni mjesec slijeće u treću kuću komunikacije i lokalne zajednice. Treća kuća također se bavi braćom i sestrama, napominje Pennington, pa sve te teme mogu biti prisutne, bilo da se povezujete s bratom ili sestrom ili s nekim u vašoj blizini. Sada se ne biste trebali bojati biti malo sebični. Vaga je vrlo orijentirana na "mi", pa će pronalazak te zdrave ravnoteže i sredine - što je i Vagi toliko važno - sada biti ključno.

Škorpion

Ovaj pun mjesec osvjetljava vašu drugu kuću novca i stabilnosti. Može doći kao dobrodošlo olakšanje nakon sezone pomrčina (s pomrčinama u vašem znaku) i s južnim čvorom koji prolazi kroz vaš znak. Pennington također dodaje da bi se osjećaj olakšanja mogao čak činiti naglim, s obzirom na to koliko se toga događa za vas. Možda ste nedavno doživjeli neka previranja, "i sada postoji osjećaj da je jedna faza završena", poručuje ona, dodajući da bi se Škorpion upravo sada trebao odmoriti. 

Strijelac

Pun Mjesec ovog mjeseca pada u vaš znak –  to je jedini pun Mjesec u Strijelcu za 2022 godinu. Ovaj mjesec će se baviti vašim identitetom i osjećajem sebe, padajući u vašu prvu kuću. S obzirom da je puni mjesec u vašem znaku kao i položajima vatre na nebu (Marsom u Ovnu), Pennington napominje da je sada vrijeme da si pustite da zablistate, a ako je pljesak upućen vama, da ga radosno prihvatite. Oslonite se na optimizam koji teče i ne ustručavajte se uživati u ovoj slavi.

Jarac

Za Jarca, ovaj puni mjesec osvjetljava 12. kuću završetaka. To je pravo mjesto kulminacije, kao i samoće, objašnjava Pennington. Možete osjećati potrebu da budete sami, i to je u redu. Sljedeći pun mjesec je zapravo u vašem znaku, tako da je prikladno sada se opustiti, poput igrača na klupi koji će sljedeći zaigrati, objašnjava Pennington. "Dobro se naspavajte, pojedite obilan doručak i ostanite odmorni", predlaže ona i dodaje da će vam se energija vrlo brzo podići.

Vodenjak

Ovaj puni mjesec slijeće u vašu 11. kuću velikih grupa, mreža, nada i snova. Mogli biste se osjećati posebno društvenima. Samo pripazite na osjećaje straha jer je Saturn retrogradan u vašem znaku do listopada, pa vas strah može sputavati. Međutim, s ovim vatrenim mjesecom, Pennington kaže da može zagrijati ledeni Saturn, budeći u vama osjećaj nade.

Ribe 

Ovaj puni mjesec pada u vašu 10. kuću karijere i javne slike. "S obzirom da je Sunce u Blizancima, koji je u zračnom znaku, Strijelac ima taj istraživački optimizam, a Neptun je trenutno u Ribama, ovdje postoji pravi osjećaj sanjivosti", objašnjava Pennington, dodajući da su zablude i obmane također sada moguće. U konačnici, ona kaže: "Vrijeme je za promatranje, osjećanje i sanjarenja" - nešto s čime ljudi u Ribama nemaju problema.