Sezona Škorpiona navela nas je na razmišljanje o tome tko smo na najdubljim razinama. Možda smo se zatekli kako preispitujemo svoje motive i ono što nas pokreće, možda smo otkrili nesvjesne obrasce ponašanja ili stekli dublje razumijevanje zašto smo takvi kakvi jesmo. Sva ta mudrost, unutarnje znanje koje smo stekli tijekom sezone Škorpiona, sada se može upotrijebiti dok Sunce prelazi u Strijelca. Sezona Strijelca počinje 22. studenog i traje do 21. prosinca. Pogledajmo što donosi vašem horoskopskom znaku! 

Ovan

Jupiter, planet ekspanzije, obilja i dobrih prilika, sprema se ući u vaš znak, gdje će ostati sljedećih mjeseci. Iako ste okusili ovu energiju od 10. svibnja do 28. listopada 2022., Jupiter neće vaš znak službeno učiniti svojim domom do 20. prosinca 2022. Svemir vas priprema za ovu priliku koja se pruža jednom u 12 godina, piše foreverconscious.comKada je Jupiter u vašem kutu zodijaka, primate neke od najboljih energija za poboljšanje svog života, stvaranje prilika i primanje obilja! Ovu energiju morate dobro iskoristiti, ali dok čekate da stigne, trebate se usredotočiti na odmor, brigu o sebi i čišćenje svega što vam više ne služi. Pomrčina Krvavog Mjeseca koja se dogodila 8. studenoga je pokrenula ovo čišćenje. Tijekom sezone Strijelca, usredotočite se na dovođenje stvari u red, upravljanje poslovima i organiziranje. Iskoristite ovu sezonu da riješite sve nedoumice i privedete kraju stvari koje su potrebne. Mlad Mjesec u znaku Strijelca 23. studenog savršena je prilika da unesete svježu energiju u svoj život. Velike prilike su na horizontu! Stoga budite strpljivi, organizirajte se i pripremite se za nova vrata koja se spremaju otvoriti.

Bik

Ne samo da ste ove godine imali pomrčine u svom znaku, već i Uran, planet buđenja, promjene i slobode. Sva ta energija zajedno može pridonijeti osjećaju nestabilnosti, nemira i neizvjesnosti. Možda osjećate želju za velikim promjenama ili su se velike promjene već dogodile - bile one dobrodošle ili ne! Uran će biti u Biku do 2026., tako da je ovo za vas pomalo spora evolucija. Do trenutka kada Uran izađe iz vašeg znaka, on vas vodi da pronađete veću slobodu, osvijestite dublje istine i pomogne vam da napravite potrebne promjene. Iako sve ovo zvuči dobro, proces definitivno može biti neugodan. Sa svim tim promjenama i priljevom energije u zraku, važno je tijekom sezone Strijelca usredotočiti se na to kako možete biti što opušteniji. Promjena uvijek može donijeti moćnu energiju, ali je možete usmjeriti da budete prizemniji, prihvatite i dopustite da bude dio vašeg života. Kad sve drugo zakaže, može pomoći i duboko disanje i boravak u prirodi. Mladi Mjesec u Strijelcu 23. studenog aktivira vaš vladajući planet Veneru. Za vrijeme ovog mladog Mjeseca,  morat ćete donijeti važne odluke koje se odnose na vaše financije ili vezu. Vratite se svojim vrijednostima i onome što vam je uistinu važno. Zapitajte se – je li moja odluka u skladu s mojim vrijednostima? 

Blizanci

Ova sezona usmjerit će energiju na vaše odnose, točnije energiju davanja i primanja u vašem životu. Dolazi i Pun Mjesec u Blizancima 7. prosinca, koji će za vas biti jedan od glavnih događaja sezone. Kada Puni Mjesec padne u vaš Sunčev znak, kaže se da djeluje poput ključa, pomažući otključavanju dublje mudrosti. Pun Mjesec koji pada u vaš znak može potaknuti buđenja, ah-ha trenutke i poruke vašeg Višeg Ja i intuicije. Ako tražite vodstvo, postavite namjeru pod ovim Punim Mjesecom, jer će vaša intuicija biti spremna odgovoriti.Mars je krenuo retrogradno u Blizancima krajem listopada i nastavit će se kretati unazad do 12. siječnja 2023., ali Mars neće biti spreman napustiti vaš znak do ožujka 2023. Ovo je nevjerojatno dugo vrijeme za Mars u jednom znak zodijaka, stoga iskoristite ovu energiju u svoju korist! Dok je Mars u retrogradnom hodu, odlično je vrijeme da razmislite o svojim postupcima i motivacijama. Jesu li još uvijek usklađeni s onim što želite biti? Jesu li vaši postupci potaknuti strahom, egom ili vašim srcem? Retrogradni Mars također može biti dobro vrijeme da se vratite projektima i strastima na koje ste zaboravili. No, iako može biti primamljivo krenuti u nešto novo, također vas upozorava da se krećete polako i budete promišljeni u svojim namjerama. 

Rak

Vrijeme je da se usredotočite na radost, zabavu i igru. Ako ste život shvaćali preozbiljno, ova sezona može biti poput daška svježeg zraka, podsjećajući vas da se razvedrite i aktivirate onu unutarnju iskru. Što vas uzbuđuje u životu? Za što ste se previše držali? Ili se nepotrebno brinete? Iako može biti teško osloboditi se kontrole i osloboditi se briga, ponekad samo usmjeravanje pažnje na smijeh, zabavu i lakoću može pomoći u stvaranju promjene. Mars ide sve dublje u retrogradni položaj, a to je možda smanjilo vašu razinu energije. Ali pogledajte možete li napraviti malo mjesta u svom životu pod Suncem Strijelca da nađete vremena za prijatelje, pogledate smiješan film ili jednostavno radite nešto što vas ispunjava radošću. Svemir će biti na vašoj strani! Mlad Mjesec u Strijelcu 23. studenog bit će savršeno vrijeme da odredite namjeru oko toga ili da planirate putovanje. Pun Mjesec u Blizancima 7. prosinca nosi nestabilnu energiju koja može djelovati uznemirujuće. Kako vama vlada Mjesec, uvijek ćete jače osjećati njegove dolaske i odlaske. Emocije bi mogle biti uzburkane pod ovim Punim Mjesecom, pa ako se osjećate preopterećeno, neka vam bude prioritet da napravite nekoliko koraka unatrag, duboko udahnete i vratite ravnotežu. Možda ćete se morati povući iz situacije ili dati stvarima prostora prije nego što nastavite dalje. 

horoskop
Shutterstock 

Lav

Pred vama je izazovna sezona, pa će biti važno usmjeriti svoju energiju i postaviti čvrste granice o tome čemu se želite posvetiti. Sezona u Strijelcu počinje Mladim Mjesecom u Strijelcu 23. studenog. Ovaj Mladi Mjesec pokreće novi lunarni ciklus, oslobađajući nas energija pomrčine. Ako su vam pomrčine potaknule nešto teško, ovaj Mladi Mjesec može donijeti olakšanje i novu perspektivu. Ako je nešto izašlo iz vašeg života, ovaj mladi Mjesec također je dobra prilika da počnete razmišljati o novom sjemenu koje želite posaditi. Venera, planet ljubavi, odnosa, novca i stvari koje cijenimo, vrlo je aktivna pod ovim Mladim Mjesecom, pa bi ova područja mogla doći u fokus. Možda preispitujete što vam ljubav znači ili se možda usredotočujete na svoje vrijednosti i ono što je uistinu važno. Puni Mjesec slijedi odmah iza 7. prosinca, padajući u znak Blizanaca. Ovaj Pun Mjesec nosi vrlo nabijenu, užarenu energiju, tako da postoji mogućnost da u ovo vrijeme kruže neke uznemirujuće vijesti. Možemo se osjećati nesigurno, ali dobra je vijest da će te emocije vrlo brzo proći. Zadnje što želite učiniti je žuriti u nešto. Mars, planet akcije, retrogradan je u ovom trenutku, pa moramo biti posebno oprezni da ne djelujemo iz žurbe, ega ili straha. Kako se približavamo kraju sezone Strijelca, stvari se stišavaju, dajući vam priliku da dođete do daha. 

Djevica

Sezona Strijelca započinje mladim Mjesecom 23. studenog. Ovaj mladi mjesec predstavlja početak novog lunarnog ciklusa i pomaže da se 'probave' nedavne energije pomrčine. Pomrčina Krvavog Mjeseca koju smo imali 8. studenog bila je prilično intenzivna, tako da će ove energije biti dobrodošle. Osjetit ćete dotok svježe energije koja ulazi u vaš život, ostavljajući prostor za novu inspiraciju. Možda je velik dio vašeg duhovnog rasta uključivao kako se odnosite prema drugima i osjećate li se ugodno i povezani s drugima. Dok se Jupiter priprema napustiti Ribe 20. prosinca 2022., ostavit će dar svjesnosti, uvida i nadahnuća, stoga svakako pripazite na darove koje ovaj planet ostavlja. Dok putujemo dalje u sezonu Strijelca, imamo pun Mjesec u znaku Blizanaca 7. prosinca. Ovaj Puni Mjesec nosi mnogo nestabilne energije i mogućih konflikata. Također možemo vidjeti njegov manifest u većem opsegu, u svijetu oko nas. Bez obzira na to što se dogodi pod ovim Punim Mjesecom, možete iskoristiti nešto od ove vatrene energije kako biste se zauzeli za ono u što uistinu vjerujete. Ovdje se može pronaći neka osnažujuća energija, stoga je prihvatite i ostanite vjerni onome što jeste. 

Vaga

Imate li priču za podijeliti? Imate li mudrosti ili znanja koja bi drugima bila od pomoći ili možda inspiracija? Kako počinje sezona Strijelaca, možete početi razmišljati o načinima na koje biste podijelili svoju priču ili poučavali druge o temi koja vas jako zanima. Čini se da je samoizražavanje sada tema za vas, ali možda prije nego što uistinu možete izraziti ono što osjećate, morate doći u dodir s dubljim dijelovima sebe. Od nedavnih pomrčina možda ste osjetili potrebu da duboko kopate i otkrijete nesvjesne obrasce ili ponašanje u sjeni. Sve što je izašlo na vidjelo sada je spremno za transformaciju, zahvaljujući energiji mladog Mjeseca u Strijelcu. Dostižući vrhunac 23. studenog, ovaj Mladi Mjesec ima moć donijeti neke nove uvide, nova nadahnuća i mudriji, a možda čak i zreliji način gledanja na stvari. Dostižući vrhunac 7. prosinca, Pun Mjesec u Blizancima u sebi nosi neku promjenjivu, nestalnu energiju.  Primijetit ćemo je u svijetu oko nas ili je doživjeti unutar vlastitog tijela. Bit će ključno postaviti granice i sačuvati svoju energiju. Kao Vaga, često se zalažete za ono u što doista vjerujete, i iako je to važan dio onoga što jeste, ako ste radili previše ili niste čuli signale svog tijela, moglo bi vas glasno upozoriti da mu je potreban odmor! Budite nježni prema sebi oko ovog Punog Mjeseca. 

horoskop
Shutterstock 

Škorpion

Imali ste izazovnu godinu, s mnogo kozmičkih događaja koji su utjecali na vaš znak, pa ako niste imali priliku proslaviti sve kroz što ste prošli tijekom rođendanske sezone, pokušajte to učiniti u sezoni Strijelca! Družite se s prijateljima, otiđite na spoj ili jednostavno naručite svoj omiljeni desert i pojedite ga dok gledate film. Pronađite način da odate počast i proslavite ono kroz što ste prošli i sve svoje uspone i padove. Oni su vas učinili onim što ste danas. Mladi Mjesec u Strijelcu pada 23. studenog, ubrzo nakon što Sunce napusti vaš znak. Ovaj Mlad Mjesec aktivira vaše odnose, područje koje je posljednjih mjeseci jako 'nabrijano'. Na kozmičkom nebu kuhalo se mnogo snažne energije, pa ako se ova tema pojavila, znajte da niste sami! Ovaj mladi Mjesec od vas traži da razjasnite kako se stvarno osjećate kako biste to mogli prenijeti onima do kojih vam je stalo. Jednom kada razjasnimo kako se stvarno osjećamo, postaje lakše komunicirati i dati drugima do znanja što trebamo od njih. Iskoristite energiju ovog mladog Mjeseca da učinite upravo to i da priznate što vam je potrebno i što želite da idete naprijed. Ako je veza odslužila svoje vrijeme, vjerojatno vam je Svemir to prilično jasno stavio do znanja, stoga pronađite snagu da krenete dalje. Promjenjivi Pun Mjesec 7. prosinca donosi vruću energiju pa emocije mogu biti uzburkane ili ćete se jednostavno osjećate uznemireno ili neugodno zbog nečega, ali također nudi dar mogućnosti povezivanja sa svojim strastima i onim što vas doista motivira.

Strijelac

Dobrodošli u svoju sezonu! Početkom sezone Strijelca imamo Mlad Mjesec 23. studenog. Ovaj Mlad Mjesec je vaša prilika da posadite novo sjeme u svom životu. Ako postoji nešto što želite manifestirati, nešto što želite stvoriti za sebe, sada je prilika! Vaša sposobnost manifestiranja i stvaranja bit će visoka, stoga vjerujte u sebe i svoju sposobnost da privučete život koji vam donosi zadovoljstvo. Trebate li inspiraciju, razmislite o tome što vas ispunjava, što vas uzbuđuje i kako želite provoditi vrijeme. Napravite popis svih stvari koje možete učiniti kako biste ovo stvorili, a koje su trenutno u vašoj moći, a zatim upotrijebite energiju mladog Mjeseca kao inspiraciju za početak. Svaki rad poduzet pod energijom mladog Mjeseca bit će uvećan. 7. prosinca imamo pun Mjesec u znaku Blizanaca, koji nosi promjenjivu energije zahvaljujući prisutnosti Marsa. Emocije mogu biti užarene i možete se osjećati uznemireno ili frustrirano zbog načina na koji stvari idu. Sve su emocije valjane, stoga si dajte prostora da osjetite sve što želi iskrsnuti. Blizanci nas uče da uvijek postoje dvije strane priče i dva načina gledanja na stvari. Ako vaš rođendan pada blizu punog Mjeseca, znajte da je to znak da će godina koja je pred vama biti ispunjena završetkom i kulminacijom! 

Jarac

Neposredno prije nego što Sunce uđe u vaš znak, obično postoji razdoblje razmišljanja, kontemplacije i čišćenja. Također se možete naći pri kraju projekata ili dovršavanju zadataka koje ste si postavili. Možda postoji želja da završite stvari kako biste se mogli odmoriti prije početka vaše sezone. Mars od kraja listopada putuje retrogradno, a dogodile su se i dvije pomrčine - sve to u kombinaciji moglo je narušiti vašu razinu energije i ostaviti vas da se osjećate letargično ili izgorjelo. Ako je tako, bit će posebno važno pronaći vremena za odmor. Mladi Mjesec u Strijelcu 23. studenog dobra je prilika da počnete uklanjati stvari s popisa obaveza i delegirati zadatke. Posložite svoje prioritete tako što ćete suziti fokus i posvetiti se samo onome što je uistinu potrebno. Odvojite vrijeme za meditaciju ili praksu vođenja dnevnika, što više vremena tome posvetite, postat ćete usredotočeniji, usklađeniji i produktivniji! Nakon toga, imamo pun Mjesec u Blizancima koji će se uzdići visoko na noćnom nebu 7. prosinca. Ovaj Puni Mjesec nije tako težak kao pomrčina punog Mjeseca prošlog mjeseca, ali nosi neku nestabilnu energiju. Ova nestalna energija Punog Mjeseca može biti nešto što osjećamo iznutra, ali i nešto što vidimo na svjetskoj pozornici. Moglo bi doći do događaja ili iznenadne informacije koja će vas izbaciti iz tračnica, ali dajte sve od sebe da ostanete mirni i znajte da će, kao i sve, proći. 

horoskop
Shutterstock 

Vodenjak

Saturn se kreće kroz vaš znak od kraja 2020. Kad god Saturn dođe u posjet, život se može činiti izazovnim. Saturn je poznat kao gospodar karme. Poput strogog učitelja, Saturn želi biti siguran da ste napravili domaću zadaću, preuzeli odgovornost za svoj život i da se krećete u smjeru koji je doista usklađen s vašom dušom. Saturnove lekcije mogu biti teške, ali i uistinu nagrađujuće. Obično, kada završimo s karmičkim lekcijama koje nam Saturn sprema, na neki način dostižemo novu razinu uspjeha u svom životu. Iako je možda malo rano reći koji su darovi i uspjesi na pomolu, dobra je vijest da se Saturn sprema napustiti vaš znak. Do ožujka 2023. Saturn će biti na svojoj sljedećoj žrtvi, neće se vratiti u vaš znak sljedećih 28 godina! Kao što vidite, Saturn tako rijetko svraća da mora ostaviti dojam. Znajte da je sve što vam se događalo od kraja 2020. bila velika prilika za čišćenje karmičkih rana i jače usklađivanje s onim što doista jeste. Jednom kada Saturn ode u ožujku, bit će vam lakše pogledati unatrag i diviti se putovanju na kojem ste bili. Mladi Mjesec u znaku Strijelca 23. studenog donosi val svježe energije i zapravo vam može pomoći da s malo više ljubavi razmislite o putovanju na kojem ste bili. Ovaj Mlad Mjesec također je prekrasno vrijeme za razmišljanje o tome na što se želite usredotočiti do kraja godine. Dostižući vrhunac 7. prosinca, Puni Mjesec nosi neku promjenjivu energiju. Možda ćemo morati podići gard, postaviti granice i zaštititi se. Čini se da i ovaj Puni Mjesec pokreće svjetske događaje, pa bi u ovom trenutku mogle kružiti neke šokantne ili izazovne vijesti. Pokušajte ne biti uvučeni u medijski ciklus i umjesto toga pogledajte možete li se usredotočiti na ono gdje možete biti od najveće pomoći. Ili, ako baš ne možete pomoći u ovoj situaciji, samo se usredotočite na to da ostanete u svom miru

Ribe

Jupiter je na turneji kroz Ribe od svibnja 2021., ali sada se sprema spakirati kofere i otići - ne vraća se sljedećih 12 godina. Kaže se da ste sretnik ako imate Jupitera u svom znaku! Nadamo se da ste uspjeli pristupiti dijelu ove sretne energije. Ako ne, znajte da imate posljednju priliku! Jupiter će ostati u Ribama do 20. prosinca 2022., stoga u ovih nekoliko tjedana iskoristite energiju obilja i širenja! 7. prosinca donosi promjenjivi Pun Mjesec u znaku Blizanaca. Iako neće biti tako izazovno kao prošlomjesečna pomrčina Krvavog Mjeseca, moglo bi dovesti do nekih neugodnih situacija ili sukoba koje treba riješiti. Pun Mjesec obično simbolizira vrijeme oslobađanja, tako da će vam vjerojatno pojasniti što trebate otpustiti. Ako osjećate negativne emocije, nemojte ih potiskivati, umjesto toga, dopustite si da ih stvarno osjetite, dopustite im da se kreću kroz vas, i tada će se otpuštanje dogoditi prirodnije. Pretvaranje da ne postoje ne oslobađa vas od njih! Prisutna energija također vas može potaknuti da se uhvatite u koštac s misterijem vlastitog života ili istražite dublje dijelove sebe.