Uredan dom je sretan dom, a ako je u kući sve sređeno, i energija u takvom domu bit će pozitivna. To ne znači da svakog dana trebate  trošiti vrijeme na čišćenje i postati 'rob' vlastitog doma. Postoje jednostavni trikovi koji vam mogu pomoći da za kratko vrijeme očistite cijeli dom i dugo ga održavate urednim - neke od njih pokazala je influencerica Danielle Dixon

Ona tvrdi da cijelu kuću detaljno možete očistiti za sat vremena, samo morate biti efikasni i imati dobar plan. Prije nego što počnete čistiti, influencerica savjetuje:

1. Najefikasnije ćete kuću srediti ujutro kada imate najviše energije i motivacije - savršen tajming je poslije šalice kave
2. Obavezno pustite glazbu koju volite i koja će vas opustiti te obucite nešto udobno
3. Prvo započnite od najneurednije prostorije u kući, a onda čistite sve do one koja je najurednija
4. Možete koristiti štopericu kao vid motivacije, natječite se sami sa sobom

Kako očistiti svaku prostoriju u domu: 

Kuhinja (10 minuta) - Pećnicu počnite čistiti navečer, prije spavanja. Napravite sredstvo od 80 ml vode, 80 ml octa i 130 grama sode bikarbone. Sredstvo nanesite na unutrašnjost pećnice, a sljedećeg dana isperite vodom. Operite prljavo suđe, krpe bacite na pranje, obrišite sve površine, kao i slavinu. Preporuka je da za uklanjanje bijelih fleka sa slavina koristite limun i sodu bikarbonu. Usisajte i obrišite podove.

Dnevna soba 10 minuta (10 minuta) - Uklonite prljavo posuđe, također, odjeću stavite na pranje. Protresite jastuke, prekrivače, pa ih namjestite. Obrišite prašinu sa stolova, komoda i namještaja. Otvorite prozore, a onda pospite sodu bikarbonu po tepihu, pa usisajte. Soda će ukloniti prljavštinu i neugodne mirise. Nemojte zaboraviti na prostor iza kauča i fotelja. Uvijek na kraju usisavajte kako biste usisali svu prljavštinu i prašinu koja je tijekom čišćenja pala na pod.

Kupaonica (15 minuta) - Tuš kabinu i kadu očistite alkoholnim octom kako bi se uklonile fleke od kamenca. Poprskajte svuda ocat, možete i noć prije čišćenja, pa sutradan obrišite slavine, vrata tuš kabine kadu, umivaonik. Prvo očistite vanjski dio wc školjke, pa unutrašnji kako ne biste širili klice okolo. Redovno ispirite spužvu. Za čišćenje kupaonice koristite uvijek toplu vodu. Usisajte i obrišite podove, pa zamijenite stare ručnike novim kako bi sve bilo potpuno svježe.

Dječja soba (10 minuta) - Ovdje možete angažirati i mališane da vam pomognu. Skupite igračke u kutije, garderobu koja je nošena stavite u košaru s prljavim rubljem. Pospremite krevet, otvorite prozor. Plastične igračke možete oprati i u mašini za pranje suđa. Djeci dajte zadatak gumicom uklone crteže sa zidova. Pogledajte ispod kreveta da se nije podvukla neka igračka ili knjiga. Usisajte i obrišite prašinu.

Spavaća soba (10 minuta) - Prvo odvojite odjeću za pranje. Protresite jastuke, zamijenite posteljinu. Nakon pranja, posteljinu uvijek slažite u paru, kako biste je kasnije lakše izvlačili iz ormara i sačuvali urednost. Otvorite prozore kako bi svjež zrak ušao u sobu. Prebrišite prašinu, pod i usisajte.

Ako vam ostane 5 minuta, možete ih iskoristiti za jednu od sljedećih aktivnosti: brisanje kvaka, usisavanje stepenica, za uključivanje mašine ili izbacivanje smeća.

Ispod pogledajte ubrzan video snimak čišćenja kuće prema savjetima influencerice!