Osnova feng shuija je chi, energija koju trebamo uravnotežiti kako bismo poboljšali odnose i bolje spavali. Ako spavaću sobu uredite prema kineskoj umjetnosti, ona može postati vaše utočište i zemlja snova. Kako biste uravnotežili chi energiju, obratite pozornost na nered, previše svijetlih boja u prostoriji i loš raspored u prostoriji.

1. Položaj kreveta

Jedno od rješenja za dobar san je i položaj kreveta. Prema feng shuiju, uzglavlje kreveta treba biti naslonjeno na čvrsti zid kako bismo, dok ležimo na krevetu, imali dobar pregled cijele sobe. "Potom su tu i drugi čimbenici, poput kvalitete kreveta i madraca, boja i dekora. Feng shui snažno zagovara ekologiju pa je naglasak na opremanju sobe prirodnim materijalima", kaže feng shui savjetnica Lana Anderson.

2. Predmeti u paru

Kada je u pitanju uređenje sobe, najbolje je da su svi predmeti u paru. Tako se stvara osjećaj jedinstva i ravnopravnosti spolova. Ako želimo živjeti kao partneri, onda je poželjno da manje-više sve stvari budu u paru u spavaćoj sobi. Osim madraca koji simbolično prikazuje jedinstvo. No, poželjno je da svaka strana kreveta ima svoj noćni ormarić, lampu i tepih, i to u istom stilu, jer to opet simbolično pokazuje ravnopravnost spolova.

3. Bez elektrike

Električni uređaji nisu poželjni jer njihovo zračenje nepovoljno utječe na zdravlje i san. Ako baš ne možete bez televizora u spavaćoj sobi, ugasite ga prije spavanja i prekrijte krpom.

4. Ogledala mogu biti neprijatelj dobrog sna

Kako je sve sazdano od energije, a i mi se međusobno razlikujemo, ogledala na neke ljude djeluju jače, a na druge slabije. Gledajući općenito, ogledala nešto dupliciraju, povećavaju, pa je pitanje što želimo postići i dobiti s ogledalima u određenom prostoru. "Za spavaću sobu savjetujem da ogledala postavite tako da ne odražavaju vaše tijelo dok spavate jer inače mogu izazvati nemir, pa čak i nesanicu", napominje Anderson.

5. U sobi se koriste nježni, prirodni tonovi

Zemljani tonovi simboliziraju zaštitu, udobnost i toplinu, a najbolje je koristiti prirodne materijale, poput pamuka.

Savjeti za veću intimu u spavaćoj sobi

  • Dvostruki ukrasi - Prema feng shui filozofiji, oni vode do intimne sreće s vašim partnerom.
  • Nježni tonovi - U drugim prostorijama koristite svijetle boje, a za sobu nježnije.
  • Prirodni materijali – Pamuk, vuna, svila i lan najbolji su izbor za spavaću sobu.
  • Mirisni užitak - Ulje lavande odlično umiruje, a sandalovina stvara strast u spavaćoj sobi.
  • Bez nereda - Očistite sobu, čak i ispod kreveta. Nered može poremetiti san.

Izvor: Stil