Svaki događaj ili niz događaja koji uzrokuje visoku razinu stresa može se nazvati traumatskim iskustvom. Kada prolazimo kroz traumatično iskustvo, često osjećamo bespomoćnost, očaj i intenzivan strah. Traumatska iskustva mogu ostaviti dugotrajan otisak na našem tijelu i umu, uzrokujući energetske blokade i tjeskobu što kasnije može utjecati na naše opće zdravlje i dobrobit.

Jednostavan ritual s kristalom može vam pomoći u otpuštanju traume i stresa. Za ovaj ritual trebat će vam jedan kristal, a kristaloterapeutkinja Elina Allais posebno preporučuje neki od navedenih: 

  • rodokrozit - kristal nježno ružičaste boje, harmonizira osjećaje, smiruje, umanjuje osjećaj bezvrijednosti
  • magnezit - kristal bijele boje koji pomaže u buđenju ljubavi prema sebi i otpuštanju prošlosti
  • krizopras - plavo - zeleni kristal, vjeruje se da kao kamen proljeća predstavlja pozitivnu promjenu, novi početak

Prije svega, na komad papira zapišite sve što biste htjeli otpustiti, a vezano je uz traumatično iskustvo. To mogu biti osjećaji, poput straha, srama, ljutnje, bespomoćnosti ili određenih bolnih sjećanja koja vas stalno progone, ili bilo što drugo što biste željeli otpustiti.

Nakon toga zapalite svijeću i stavite papir ispod svijeće. Udobno se smjestite u miran prostor. Opustite svoje tijelo i um duboko udahnite najmanje tri puta. Sada uzmite kristal i držite ga u rukama. Zatvorite oči i vizualizirajte zrake blistave bijele, jarko zelene ili ružičaste svjetlosti koje zrače iz kristala u područje vašeg srca. Osjetite kako ova sjajna svjetlost pročišćava vaše srce od svih prošlih boli i ispunjava ga energijom ljubavi ravno iz Izvora. 

Ponovite sljedeću mantru: Spreman sam za duboko iscjeljenje; Sada oslobađam sve bolne osjećaje.

Polako otvorite oči i vratite fokus na svoju okolinu. Nakon što je svijeća izgorjela, uzmite komad papira, spalite ga ili rasparajte na  komadiće i pustite da ih odnese vjetar. 

Magnezit