Ako osjećate nešto u sadašnjem životu što zapravo ne možete tako lagano objasniti, možda biste rješenje trebali pronaći u razumijevanju prošlih života. Evo kako to možete napraviti pomoću meditacije:

MEDITACIJA

1. Pronađite udobno, mračno mjesto gdje vas nitko ne može ometati. Isključite sve uređaje koji bi vas mogli uznemiriti. Ako želite, možete slušati laganu, opuštajuću meditativnu glazbu u pozadini.

2. Sjednite ili lezite u udoban položaj i zatvorite oči. Počnite duboko udisati i izdisati kako biste se opustili i umirili svoj um.
Dok udišete, zamislite prekrasno bijelo svjetlo koje okružuje vaše tijelo. Ovo bijelo svjetlo će vas zaštititi i izliječiti na vašem putovanju.
Dok izdišete, zamislite kako se oslobađaju svi vaši negativni obrasci mišljenja, očekivanja i sumnje. Nastavite to činiti dok ne osjetite da zračite bijelu svjetlost i dok vaš um ne bude bez sumnji ili ponavljajućih misli.

3. Zatim vizualizirajte stubište ispred sebe.
Kada hodate do vrha stepenica, susrest ćete se licem u lice s prošlim životom koji vam je najvažniji u ovom trenutku sadašnjeg života. Upotrijebite svoju intuiciju kako biste shvatili koliko stepenica morate prijeći. Dok se penjete po njima, brojite ih i zamislite da svakim korakom idete sve dublje u prošlost.

4. Kada dođete do vrha stepenica, primijetite vrata na vrhu.
Kako oni izgledaju? Možete li pogoditi iz kojeg su povijesnog razdoblja i dijela svijeta? Kad budete spremni, otvorite ih.

5. Pokušajte dopustiti svom umu da istražuje i luta bez prosuđivanja ili očekivanja. Uzmite sve što vidite na vrhu stepenica i pokušajte se opustiti u tom procesu.

6. Kada ste gotovi s istraživanjem, zatvorite vrata kroz koja ste ušli i vratite se uz stepenice. Svakim korakom pokušajte se sve više vraćati u sadašnji trenutak. Na dnu stepenica otvorite oči.

Izvor: Sensa.si