Kakva je vaša emotivna veza? Je li to vaša sigurna luka, mjesto gdje se osjećate lijepo, zaštićeno, voljeno?  Ili je u pitanju samo nešto što sliči na vezu, ali vas istinski ne ispunjava? Je li vam mrsko posvetiti se vezi, možda vas ne zanima dovoljno da biste se njome bavili? Pročitajte 10 znakova koji ukazuju da je vaša veza površna i nema budućnost.

1. Nedostatak komunikacije

Površnim vezama nedostaje emocionalna intimnost – to je vjerojatno najvažniji pokazatelj da je vaša veza s drugom osobom plitka. Ako ne pričate o emocijama, tražite podršku od nekog drugog i ne nudite svoje rame za plakanje, onda vaša veza nema budućnost.

2. Ne brinete o potrebama partnera

Ako ne brinete o partnerovim osjećajima i zajedno ste samo zbog obitelji ili društvenih normi, onda nemate dovoljno duboku vezu da izgradite osnovu povjerenja i podrške koja je neophodna za nešto dugoročno.

3. Ne pričate o budućnosti

Ako ne planirate svoje živote nekoliko godina unaprijed jer ne očekujete da ćete biti zajedno toliko dugo, ne znate što vaš partner želi  učiniti sa svojim životom i koje planove ostvariti, to nije posvećeno partnerstvo niti veza koja može potrajati.

4. Daleko od očiju, daleko od srca

Kad ste emocionalno povezani s nekim, vjerojatno ćete razmišljati o tome kako je i što radi druga osoba kada ste razdvojeni. Ako ne odvojite ni sekundu da razmišljate o nekome kada niste zajedno, to je jedan od najizrazitijih znakova površne veze.

5. Nedostatak zajedničkih vrijednosti

Ako se vaši razgovori svode na općenite teme, a ne znate što osoba cijeni, koji je njen sistem vrijednosti, uvjerenja, težnji, čega se plaši- niste toliko intimni, čak i ako imate fantastičan seks!

6. Česte trivijalne svađe

U svakoj uspješnoj vezi mora postojati davanje i primanje. Veze u kojima postoje stalne svađe oko glupih stvari ili nezrelih tema, upućuju na to da se odnosom bavite površno i da se ne trudite dovoljno.

7. Laži i obmanjivanje
Ako volite nekoga i cijenite njegovo prisustvo u svom životu, nećete ga lagati niti obmanjivati. Osnova zdrave veze je iskrenost.

8. Sve je u seksu

Nema ništa loše u seksualnom odnosu između dvije odrasle osobe - to je zdrav način da zadovoljite svoj libido, međutim, nemojte misliti da je veza zasnovana isključivo na seksu vječna. Intimnost je mnogo više od spolnog odnosa.

9. Zajedno ste zbog drugih

Ako ste s nekim samo zbog očekivanja društva, okoline, društvenih mreža, to definitivno nije veza koja može dugoročno opstati.

10. Mislite na druge

Ako maštate o nekom drugom ili čeznete za njim dok ste s jednom osobom, to znači da u trenutnoj vezi niste ispunjeni.