Dok se nekima koncept srodnih duša; onih koji si pripadaju, nude određene spoznaje i utjehu, čini kao bajka, van dohvata; drugi ga zdušno zagovaraju. Vjeruju kako postoji trenutak u kojemu se njihovi svjetovi isprepliću, ali treba ga znati prepoznati. Pronalazak srodne duše isključivo je u vašim rukama premda postoji nekoliko kozmičkih pravila, zahvaljujući kojima ju doslovno možete privući u svoj život.

Pokušavate li biti najbolja verzija sebe; ljubazniji, mudriji, strpljiviji…zahvalniji, tada u svoj život privlačite ljude koji također njeguju upravo takvu energiju, a koja odgovara vašoj. Kako bismo vam u tome pomogli, donosimo vam 5 kozmičkih pravila koja će vam razdaniti put do vaše srodne duše.

1. Svemir je već izabrao vašu srodnu dušu

Vaša srodna duša i svi ljudi koje upoznate na životnom putu, dio su velikog plana, stoga se ne treba nužno pitati imate li srodnu dušu jer ako vam je suđeno upoznati ju ovom životu, to će se dogoditi u pravo vrijeme i na pravom mjestu. No, trebate biti spremni za taj susret; u periodu u kojemu ste u skladu sa sobom, ova je duša prisutna kako bi posegnula u vaše najdublje, najskrivenije područje i probudila ono što sami još niste spoznali. Srodna duša instinktivno zna za vas i niste li iskreni, neće vas prepoznati.

2. Slušajte svoje srce

Vjerovanje u svoju intuiciju, vlastito vodstvo najbolji je način za prepoznavanje jer i sami znate određene znakove koje želite primijetiti, a oni variraju od sasvim neprimijetih do velikih gesta ili interesa poput:

  • Neobjašnjive želje za boravkom na nekom drugom mjestu
  • Uzbuđenja i raspoloženja, bez jesnog razloga
  • Osjećaja kako ste točno tamo gdje biste trebali biti, točna kada biste trebali biti
  • Pozitivne treme
  • Osjećaja koji sugerira da nekoga poznajte čitav život iako ste se tek upoznali
  • Osjećaja lakoće i samopouzdanja

3. Vjerujte u sebe i ne odričite se vlastitih normi

Kozmički odnos krajnja je definicija ljubavi i sjedinjenje sa suđenom osobom donosi osjećaj iznimno snažnog zajedništva. A ono se temelji na čvrstim, izgrađenim uvjerenjima od koji ne treba odstupati već ih nastaviti nadograđivati i rasti kroz njih. Jer, niste samo jedna polovica cjeline, ne riječ je o individualnim cjelinama koje šire vidike i spoznaje svojom kompatibilnošću.

4. Učite iz „neuspjelih“ odnosa

Veze koje ste završili dio su lekcija koje valja spoznati i usvojiti u svakodnevnom razvoju i načinu ophođenja prema drugima. Moguće je kako su vam upravo te spone doprinijele, čak i ako su vas pogodile. Svaki je odnos prilika za razvoj emocionalne zrelosti i mudrosti.

5. Budite strpljivi

Najteže pravilo, ali nužno. Strpljivost je dar koji donosi mnoštvo lekcija i otvara vidike. Odnosi se trebaju ostvariti prirodno. Na njima se ne može inzistirati niti ih se smije pokušavati oblikovati i zadržati, ako voljno ne pružaju što vam je potrebno. Ne postoje kako biste izbjegli samoću, već se stvaraju kada ste vi naučili svoju vrijednost, biti sami sa sobom, umireni i stabilni.