Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 FENG SHUI PRAVILA ZA UREĐENJE BALKONA: Bez obzira na njegov oblik i veličinu, možete učiniti sljedeće

Nije važno koliko je velik vaš balkon, lođa ili terasa, uvijek možete primijeniti ovih 5 feng shui pravila

 5 feng shui pravila za uređenje balkona Izvor: Shutterstock

Dobra feng shui organizacija u domu simbol je sreće i blagostanja, dok se prema ovoj filozofiji smatra da nepravilno uređenje prostora može dovesti do negativne energije, nedostatka novca i loše sreće.

Terasa ili balkon su dio u kući ili stanu koji povezuju naš životni prostor s vanjskim svijetom, prirodom, okruženjem. Učinite terasu odličnim feng shui mjestom za uživanje u šalici kave, čaja i jutarnjim zrakama sunca ili u večerima kada promatrate zvijezde i smišljate planove. Evo koja feng shui pravila za balkon trebate ispoštovati da biste privukli sreću i novac u dom: 

1. Očistite terasu - Nikako je nemojte pretrpavati stvarima ili je držati neurednom. Važno je da prostor bude uredan i otvoren za pozitivnu energiju. Izbacite s terase stare police, uvele biljke, stare novine i prazne teglice ili vaze.

2. Balkon treba uvijek biti svijetao. Izbjegavajte visoke biljke ili nešto što sprječava sunčevu svjetlost da uđe u stan. Ako s terase možete promatrati izlazak sunca, to vam donosi nadu i mir. 

3. Terasa ne bi trebala imati oštre ivice ili uglove. Oštri uglovi vaše ograde mogu izazvati nepovoljnu energiju. Na balkon možete postaviti biljke, zavjese ili paravane kojim ćete sakriti izuzetno oštre uglove i tako spriječiti negativnu energiju.

4. Biljke na terasi - Najpovoljnije biljke za privlačenje novca i sreće, a koje možete uzgajati na terasi su bambus, krasula (drvo novca), orhideja, filodendron i drvo citrusa.

5. Ako već imate terasu, onda je teže promijeniti njen oblik. Ali, ako kupujete kuću ili stan, feng shui stručnjaci preporučuju da izbjegnete balkon koji gleda na sjever, da balkonska vrata ne budu okrenuta prema ulaznim vratima i da oblik terase treba biti zakrivljen, bez oštrih kuteva. 

Izdvojeno za vas...

Najnovije