Uspješna karijera koja kontinuirano traje više od dvadeset godina te brojne zadovoljne klijentice učinile su Simonu Antonović našom vodećom make up artisticom, poznatom i izvan granica Hrvatske. U proljeće 2023. godine javnosti predstavlja dugoiščekivani projekt SIMONA ANTONOVIĆ MAKE UP SCHOOL kroz koji će ponuditi najvišu razinu edukacije o šminkanju u Hrvatskoj. Njen je stav kako samo cjelovitost otkriva ljepotu, a ovog je proljeća možete otkriti i vi! Inspirirajte se Simoninim cjelovitim pristupom kojim postiže životnu ravnotežu... 

Koji je vaš omiljeni zdravi obrok? Možete li nam otkriti kako ga pripremate?
Najviše uživam u zdravoj hrani i to pripremljenoj kod kuće. Ljubitelj sam istočnjačke kuhinje, a obožavam indijski dahl. Na ulju prepržim začine potrebne za to jelo, na to dodam kuhanu žutu ili crvenu leću, rajčice, posolim i kuham dok nije gotovo. Poslužim uz rižu, salatu i pareno povrće. Fantastično jelo.

Kako izgleda vaše tipično jutro - kojim ste zdravim navikama posvećeni?
Moj raspored i prioriteti su se promijenili od kad sam postala majka i raspored jutarnje rutine sam prilagodila kćerki pa sam neke jutarnje običaje prebacila na popodne ili navečer. Ujutro najviše volim popiti razne varijante i kombinacije smoothieja. Nakon toga brzinska joga i posao. Navečer je ‘me time’ i onda se lagano istežem i meditiram prije spavanja.

U čemu volite 'pretjerati'? Imate li neki guilty pleasure? Kako se vraćate u ravnotežu?
Volim jesti, znam uživati u hrani i trudim se jesti najkasnije do 18:30 sati. Postim jednom tjedno, ne jedem ništa cijeli dan, a dva puta godišnje imam petodnevni detoks – pijem samo cijeđene sokove od namirnica meni potrebnih za taj određeni detoks ili jedem samo smeđu rižu koja je sjajan čistač. U ravnotežu me najviše dovodi odlazak u prirodu te slušanje glazbe.

Kako se nosite s toksičnim ljudima i jeste li naučili postaviti osobne granice? Je li vam to došlo prirodno, s iskustvom, godinama?
Oduvijek sam bila profesionalna u poslu što, uz vrhunski rad, znači i da se cijenim, poštujem i zauzimam za sebe i postavljam granice što je često bilo pogrešno shvaćeno da sam ponekad nepristupačna i slično. I svejedno mi je dugo trebalo da potpuno jasno postavim osobne granice - bilo u privatnim ili poslovnim odnosima. Od toksičnih ljudi se maksimalno mičem, smanjila sam ili prekinula dosta takvih odnosa posljednjih godina, što dolazi u skladu sa životnim iskustvom i dobom u kojem se trenutno nalazimo.

Simona Antonović
Mare Milin 

Kako se isključujete i punite baterije?
Isključujem se šetnjama u prirodi, u vremenu provedenom sa svojom obitelji, odlaskom iz grada na neke mirnije destinacije, meditacijama. Mogu reći da je priroda moj lijek za sve.

Koji je vaš najdraži ritual njege lica?
Vjerna sam svakodnevnoj rutini njege lica zbog toga mi je koža zahvalna. A obožavam ići na masaže lica, limfne drenaže i sculpting masaže.

Vaša beauty filozofija je...
Klišeizirano u zadnje vrijeme, no to sam oduvijek ja - manje je više.

Nama se čini da ne starite ni vi niti vaš osobni stil, kako postići tu vanvremensku energiju?
Kombinacijom raznih čimbenika - uravnotežene zdrave prehrane, nepušenja, vježbanja, samopouzdanja, stila odijevanja i stalne njege kože. Moj dar je znati se obući i znati se njegovati, a naučila sam kako se hraniti najbolje za sebe. Bitno mi je da se osjećam udobno u odjeći, obući i u svojoj koži pa se to i odrazilo na moj izgled.

Više informacija o projektu SIMONA ANTONOVIĆ MAKE UP SCHOOL pronađite ovdje