Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MRŠAVITE UZ KEFIR DIJETU: Istopite kilograme u samo 7 dana

Ovaj kultivirani, fermentni napitak pomoći će vam pri rješavanju suvišne težine

 kako brzo izgubiti kilograme.jpg Izvor: Shutterstock

Premda je vrijeme svakako neobično, činjenica je kako su pred nama dani slavlja, uživanja u druženju s prijateljima i obitelji, a to uključuje i konzumaciju hrane van rutine. Tijelu je potreban odmor, a ponekad i čišćenje. Neki se prije nadolazećih blagdanskih dana možda žele suočiti sa suvišnim kilogramima, a jedan od idealnih načina je prehrana na bazi kefira.

Ovaj napitak, koji se pravi od kravljeg ili kozjeg mlijeka, poznat je po mnogim blagodatima koje se reflektiraju na cjelokupno zdravlje organizma. Osim što je izvor proteina i vitamina B12, sjajan je saveznik za očuvanje kostiju te pri poboljšanju rada crijeva.

Tijekom samo sedam dana, a uključivanjem kefira u prehranu moguće je izgubiti i suvišne kilograme. Naravno, oni se neće samo tako istopiti. Važno je kretati se što je više moguće jer, to je osnova svake dijete. Ipak, ova stroga dijeta, poslužit će onima koji su odlučni promijeniti svoje navike i pročistiti organizam.

Kako funkcionira dijeta bazirana na kefiru?

Možda zvuči rigorozno, ali uistinu je i jednostavno. Tijekom jednog tjedna, u prehranu je, osim kefira potrebno uključiti još jedan ili dva niskokalorična proizvoda. To mogu biti krastavci i zelenilo, krumpir ili voće. Dnevna prehrana treba uključivati 1500 ml kefira te do 400 grama dodatnog proizvoda. Pritom, količina masti kefira ne smije prelaziti više od 1%. Obroci se trebaju konzumirati šest puta dnevno, a posljednji treba biti najmanje dva sata prije spavanja. Treba naglasiti kako se tijekom prakticiranja ove dijete treba odreći kave, šećera, soli i crnog čaja. Voda i biljni čajevi mogu se, naravno, nastaviti konzumirati.

Kako bismo vam olakšali, donosimo vam i osnovni plan za tjedan dana:

 • Dan 1.
  Pola litre kefira od 1% masti te 400 grama pečenog ili kuhanog krumpira (bez soli).
 • Dan 2.
  Pola litre kefira od 1% masti te 400 grama mladog sira s niskim sadržajem masti.
 • Dan 3.
  Pola litre kefira od 1% masti i 400 grama voća (izuzev grožđa i banane).
 • Dan 4.
  Pola litre kefira od 1% masti i 400 grama kuhanih pilećih prsa.
 • Dan 5.
  Pola litra kefira od 1% masti i 400 grama voća (osim grožđa i banane).
 • Dan 6.
  Dan posta. Ništa osim obične vode (ne gazirane).
 • Dan 7.
  Pola litre kefira od 1% masti i 400 grama voća (osim grožđa i banane).

Nakon ovog sedmodnevnog čišćenja treba se svojim prehrambenim navikama vraćati postepeno. Nikako nije zdravo častiti se odmah sljedećih dana onime za čime žudite. Nastavite paziti na kvalitetu obroka. Koristite prehranu bogatu lećom, kvinojom, lagana variva, pijte biljne čajeve. Svakako izbjegavajte masnu i slatku hranu i najvažnije, krećite se, ali i odmorite u svim prilikama koje imate.

Imajte na umu kako svaka mono-dijeta ili dijeta koja uključuje ozbiljna ograničenja u sastavu ili količini konzumirane hrane može biti i opasna. Ne ulazite u ovaj proces olako. Posavjetujte se s liječnikom i dobro osluškujte svoje tijelo. Ne preporučuje se zloupotreba mono-dijete i ekspresnih dijeta, a nikako ih ne treba provoditi češće od jednom u šest mjeseci.

 Izvor: Stil

Izdvojeno za vas...

Najnovije