Ako želite unijeti promjene u svoj fizički izgled i postići mladolikiji vizualni dojam, prvi korak je potraga za idealnom nijansom boje za kosu. S godinama se naša vanjština mijenja i potrebno je prilagoditi se novim potrebama i ciljevima. U 40-ima i 50-ima cilj gotovo svake žene je istaknuti snagu svoje prirodne ljepote, istovremeno tražeći načine za smanjenje vidljivosti bora i pomlađivanje izgleda.

Prvo i osnovno pravilo je odabrati boju kose nekoliko nijansi svjetliju od prirodne, uz suptilno prikrivanje sijedih vlasi na što prirodniji način. Postoje određeni tonovi koji obično pristaju svakoj ženi, a ključno je uzeti u obzir boju tena i očiju. U nastavku donosimo 3 nijanse boje kose koje svakako možete uzeti u obzir ako razmatrate fizičku promjenu ove vrste. 

1. Medeno plava 

Medeno plava nijansa kose upravo je ona koja stoji najvećem broju žena i djeluje najprirodnije. Ako ne volite velike promjene i želite samo malo osvježiti svoj izgled, ovo je idealna nijansa za vas. Pogoduje ženama s izraženijim, ali i blažim crtama lica. Može se reći kako je ovo prava kameleon nijansa, prilagodljiva svim bojama tena i očiju. Ako ste ranije bili ponosna plavuša, ovaj će vam ton donijeti toplinu te smanjiti naglašenost bora i opuštenije strukture kože lica. 

2. Mliječna čokolada

Za žene koje su ranije obožavale tamno smeđe do crne nijanse kose, mliječna čokolada će biti savršen odabir. Ova je boja samo nekoliko nijansi svjetlija od ostalih smeđih varijanti, a opet radi veliku promjenu za žene u 40-ima i 50-ima. Daje punoću u izgledu lica, a odlična je opcija za žene sa svjetlijim očima jer stvara prekrasan kontrast koji uvijek plijeni pažnju. Uz ovu boju kose ne preporuča se naglašena šminka u dnevnoj varijanti, ali crveni ruž mogao bi biti odličan odabir za večernja druženja.

3. Jantarno zlatna

Ljubiteljice snažnih bakrenih nijansi svoju bi mirnu luku mogle pronaći u jantarno zlatnim tonovima. Inače se tamnije nijanse ne preporučuju nakon 50-e godine života, pa tako ni crveni tonovi vrlo vjerojatno ne bi bili najbolji odabir u ovom dobu. Ipak, jantarno zlatna boja kose savršena je kombinacija bakrenih i žutih tonova koji zajedno tvore najljepšu kombinaciju. Ako ste hrabri i odvažni pa ne želite odustati od svog zaštitnog znaka, odlučite se za ovu nijansu kose jer bi vas vizualno mogla itekako pomladiti i naglasiti vašu posebnost. Dodatna preporuka za ljubiteljice jantarno zlatnih tonova je koristiti kvalitetna ulja za njegu kako bi boja bila dugotrajnija.