Stručnjak za mirise Lee Howes, voditelj kategorije mirisa u Lushu, otkrio je kojih 5 mirisa imaju prirodna afrodizijačka svojstva. Nošenje ovih mirisnih nota može pojačati senzualnu snagu i povećati strastvenu energiju između partnera, piše New York Post.

1. Ylang-ylang

Poznato je da cvjetni miris ylang-ylang pomaže kod opuštanja. U Indoneziji, novovjenčani parovi često mogu pronaći svoje krevete ukrašene laticama ylang-ylanga kako bi potaknuli intimni užitak, a posebno se preporuča koristiti ovaj miris u prirodnim uljima koji poprilično brzo okružuju cijeli prostor. 

2. Vanilija

Miris tople vanilije u spavaćoj sobi čini stvari nimalo dosadnima, nego vrlo začinjenima. Ove note poboljšavaju intimu između partnera i pobuđuju želju za intimom. “Gurmanski mirisi nas ponekad tjeraju da prigrlimo partnera i zbližimo se, tako da miris vanilije može biti primamljiv”, dodao je Lee.

3. Sandalovina

Još jedan miris koji Howes potiče ljude da koriste je sandalovina jer se dobro slaže s drugim mirisima. "Sandalovo drvo je vrlo tražen mirisni materijal, koji čini prekrasnu bazu za mnoge mirise, zbog svoje sposobnosti da se pomiče i mijenja ovisno o materijalima s kojima je uparen", zaključio je.

4. Jagoda

Jagode su jedno od onih voća koje intuitivno povezujemo s buđenjem senzualne energije, a Lushov stručnjak kaže kako one predstavljaju Veneru, božicu ljubavi. Također, dobro je koristiti mirisne svijeće s notama jagode koje suptilno mogu potaknuti zavodničku energiju.

Čokolada

Ništa nije romantičnije od čokolade, pa zašto ne biste uključili miris u svoj trenutak strasti? Čokolada je jedan od najstarije priznatih afrodizijaka pa je sasvim logično koristiti njezine mirisne note i za pobuđivanje strastvene energije između partnera.