Četrdesete su godine za promjenu beauty proizvoda i uključivanje novih navika u svoju svakodnevnu rutinu njege kože. Bogatom dnevnom i noćnom njegom lica podržavamo regeneraciju i obnovu stanica te u potpunosti djelujemo protiv starenja.

Dovoljan je jedan piling tjedno, a maske bi trebale biti svježe i hidratizirajuće. Preporučuje se početi prakticirati i masaže lica kako bi mišići zadržali tonus te se potaknula proizvodnja kolagena.

Serum od smilja (macerat u maslinovu ulju) te kreme i tonici (hidrolati) s eteričnim uljem smilja smanjit će pojavu bora, a prikladni su za sve tipove kože. Tvari italodioni iz eteričnog ulja smilja pomažu bržem zacjeljivanju rana ali i smanjenju bora.

Pilinzi bi trebali biti blagi, također od mljevene riže ili mljevenih suhih kora citrusa koje se miješaju s baznim uljem ako je koža suha ili s mekom voćkom (banana, breskva) te gelom Aloe vere ako je koža masna.

Maske bi trebale biti svježe jer takve sadrže najviše vlage. Za masnu kožu preporučuju se maske od rajčice, citrusa, šljiva, sira i jogurta koji obiluju vitaminom C.

lesly-juarez-1AhGNGKuhR0-unsplash.jpg
lesly-juarez-1AhGNGKuhR0-unsplash 

Suhu će kožu nahraniti maske od bundeve i lubenice bogate beta-karotenom koji pomaže u stvaranju melanina te povećava otpornost kože na štetne Sunčeve zrake. Ovi se pripravci mogu kombinirati s čvršćim nosiocima poput meda ili vrhnja.

Preporučljivo je da i u svoju prehranu unesete zdrave namirnice koje će njegovati vašu kožu ‘iznutra’. Svježe povrće, dobre masti, čajevi bogati antioksidansima i ciljani dodaci prehrani, odličan su početak. Naravno, dobro bi bilo u svoju rutinu uvesti i redovite masaže lica.