Starenje je nemoguće, ali i nepoželjno pokušavati spriječiti. Svakako bismo svi trebali prihvatiti promjene koje naša koža doživljava u određenim desetljećima jer se upravo u raznolikosti zaista nalazi ljepota. Svaka bora na našem licu priča priču o uživanju i iskustvu koje smo stekle, a koje nas je dovele do sadašnjega trenutka. Ipak, to ne znači da trebamo prestati ulagati u njegu kože i održavanje njezine svježine i elastičnosti - ljepota uvijek proizlazi iz optimalne njege i brige o sebi. 

Određena rutina njege kože lica ima anti-age učinak pa omogućuje ženama u 40-ima održavanje prirodnog sjaja i elastičnosti kože. Dermatolozi su se složili oko toga kako bi vaša svakodnevna rutina trebala izgledati, a evo koje preparate ona nužno uključuje.

1. Krema sa zaštitnim faktorom

Nezaobilazan korak u dnevnoj rutini je redovno nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom. Stručnjaci preporučuju uložiti u kvalitetan proizvod sa zaštitnim faktorom koji je ujedno i hidratantna krema. Ako nemate vremena za nanošenje nekoliko koraka u rutini i čekanje da se oni međusobno stope, opcija u kojoj je hidratantna krema ujedno i SPF krema odličan je odabir za vas.

2. Ulje za skidanje šminke

Dvostruko čišćenje lica također je nešto što biste trebali unijeti u rutinu ako već niste. Ono se sastoji od korištenja dva proizvoda za skidanje nečistoća ili šminke s lica, a uključuje ulje kao prvi korak u čišćenju. Uljni čistači će besprijekorno skinuti čak i vodootpornu šminku koju nosite tijekom dana, a molekule ulja siguran su put za skidanje zaštitnog faktora koji bi mogao čepiti vaše pore ako ga ne skinete do kraja. Nakon ulja, čišćenje završite običnim gelom koji inače koristite. 

3. Serum s C vitaminom

Vitamin C djeluje kao snažan antioksidans koji smanjuje oštećenje stanica kože i potiče zdraviji izgled. Također, pomaže u smanjenju pojave tamnih mrlja, hiperpigmentacije i neujednačenog tena. Redovita primjena seruma može posvijetliti kožu i doprinijeti ravnomjernijem tonu. Djeluje i kao dodatna zaštita od UV zračenja, iako nikako nije zamjena za kremu sa zaštitnim faktorom. 

4. Hidratantna krema za vrat i dekolte

Kada govorimo u njezi kože, ne smijemo zaboraviti na vrat i dekolte. Naime, koža s godinama gubi svoju elastičnost i punoću, a upravo hidratantne kreme mogu zagladiti fine linije i vratiti koži njezinu prirodnu podatnost. Koža na vratu i dekolteu ima jedinstvenu teksturu i potrebu za njegom, pa su formulacije hidratantnih krema često prilagođene tim specifičnostima.

5. Serum s niacinamidom

Niacinamid je oblik vitamina B3, a omogućuje brojne prednosti uvrštavanjem u njegu kože. Pomaže u hidrataciji kože, smanjuje crvenilo i izjednačava ten. Osim toga, regulira proizvodnju sebuma i potiče sintezu kolagena, što doprinosi čvrstoći i elastičnosti kože. Ako koristite serum s niacinamidom ujutro, vrlo je važno nanositi i zaštitu od sunca kako biste zaštitili kožu od štetnih UV zraka.