Anne Hathaway poznata je američka glumica koju obožavamo gledati na našim malim ekranima. Iako uvijek izgleda besprijekorno i njegovano, njezini tajni trikovi za njegu kože poprilično su jednostavni. Ako i vi želite uživati u koži lica poput Anne, evo što trebate uvesti u dnevnu rutinu, navodi Truly Beauty.

1. Masaža lica + čišćenje kože

Čišćenje je prvi korak u rutini njege kože Anne Hathaway. Kako bi uklonila nečistoće i pomladila ten, kombinira čišćenje i masažu lica. Ovo ima dvije prednosti: cirkulacija krvi koja potiče zdrav sjaj i čišćenje pora.

Čišćenje bi uvijek trebao biti prvi korak u rutini njege kože jer pomaže ukloniti prljavštinu i mrtvu kožu, dopuštajući drugim proizvodima dublje prodiranje.

2. Osvježavajuća maska za podočnjake

Između dugih putovanja i pretrpanog rasporeda, Anne koristi masku za podočnjake koja podiže raspoloženje. Njezina tajna formula je retinol koji je odličan za vidljivo učvršćivanje i smanjenje vidljivosti podočnjaka.

Retinol jača kolagen i elastičnost dok istovremeno povećava izmjenu stanica kako bi se otkrila svježa, čvrsta i mladolika koža. Zapravo, to je snažan sastojak za vraćanje mlade, blistave kože.

3. Retinol serum

Sljedeći korak u njezinoj rutini njege kože je serum s retinolom. Njezina omiljena formula sadrži mješavinu retinola, ekstrakta potočarke i ružine vodice za učvršćivanje, zatezanje i povećanje blistavosti.

Budući da Anne ima osjetljivu kožu, sve se svodi na korištenje proizvoda obogaćenih umirujućim i hidratantnim sastojcima koji se suprotstavljaju iritantnim učincima retinola. Osim toga, bitno je napomenuti kako je potrebno nanijeti optimalnu količinu proizvoda na lice i ne pretjerivati s količinom.

 4. Učvršćujuća krema sa SPF 30

Kako bi njezina koža bila glatka tijekom dana, glumica se okreće učvršćujućoj kremi za lice koja obiluje kvalitetnim sastojcima i zaštitnim faktorom. SPF 30 za zaštitu od štetnih UV zraka koje mogu uzrokovati prerano starenje i rak kože svakodnevni je korak u njezinoj rutini.

Sa svojom porculanskom kožom, Anne zna kako je svakodnevno nošenje kreme za sunčanje ključno za održavanje kože zdravom i besprijekornom. Pomaže u sprječavanju sitnih linija, bora i hiperpigmentacije - koji se svi mogu pojaviti tijekom izlaganja suncu.

5. Ritual za oslobađanje od stresa

Stres može izazvati pustoš na koži. Kada smo pod stresom, tijelo proizvodi više kortizola koji može potaknuti prekomjernu proizvodnju masnoće, a to pak dovodi do prištića.

Kao i svi mi, Anne Hathaway susreće se sa stresom, ali se okreće pametnom ritualu za ublažavanje stresa koji joj pomaže ostati smirena. Proces uključuje postavljanje štoperice na 12 minuta i korištenje tog vremena za pisanje svih briga na papir koje se nakon tog vremena zaista počnu činiti manjima.