Jessica Alba ima 42 godine i tijelo na kojem bi joj pozavidjele mnoge žene. Unatoč troje djece, uspjela je vratiti djevojačku liniju, a sve zahvaljujući malim koracima koje je uvela u svoju rutinu.

Tvrdi kako se ništa ne događa samo od sebe i da to nije čarolija, nego upravo naporan rad. 'Vježba je ono što me pokreće', kaže ona, 'vježbanje čini moj mozak produktivnijim. Kako starim i nakon što sam postala majka, prioritet mi je biti zdravija. Kako bih bila zdrava i jaka, bavim se pilatesom, vježbama snage, biljnim obrocima i odmaram se.'

1. Vježba dva do četiri puta tjedno

Jessica smatra kako je za dobar trening izuzetno bitno oznojiti se. 'Osjećam se beskorisno ako se ne znojim i iscrpljeno do krajnjih granica', rekla je jednom prilikom.

2. Pilates

'Zahvaljujući pilatesu svaki mišić je došao do izražaja. Nikada nisam mogla zamisliti da je pilates tako dobar oblik vježbanja. Vježbam s prijateljicama i jako je zabavno', rekla je glumica.

3. HIIT trening

'Volim se kretati, trčati, znojiti se. Volim raditi čučnjeve pa skokove. Nije mi strano planinarenje, plivanje ili vožnja bicikla – znam da će to lijepo oblikovati moje tijelo', naglasila je. HIIT treninzi imaju izuzetno moć pomoći nam u brzom sagorijevanju kalorija.

4. Ponekad prakticira vegansku prehranu

Četiri dana u tjednu jede samo biljnu hranu i ne pije alkohol, a petak, subota i nedjelja su dani kada jede što god poželi. Jessica je izjavila kako se na njezinom jelovniku nalaze i proteinski shakeovi, a za doručak najčešće jede avokado i poširana jaja, dok tijekom dana gricka svježe povrće s humusom ili kokice s himalajskom soli. Priznala je da ne jede slatkiše i nastoji se zasladiti samo prirodnim šećerima poput voća ili meda. Savršenu figuru održava izbjegavanjem slatkiša, iako ih je, priznaje, obožavala. Ova lijepa glumica jede samo hranu s niskim glikemijskim indeksom i redovito vježba, a zbog svog zdravlja odlučila je iz prehrane izbaciti sve žitarice, bijelo brašno i rafinirane šećere.

5. Obožava kokosovu vodu

Kokosova voda izuzetno je popularan napitak koji je dobar prirodni izvor elektrolita. 'Volim zdravstvene dobrobiti kokosove vode, a ostala pića skoro pa i ne pijem. Pijem samo kavu, čaj i kokosovu vodu - to je to. Mislim da je hidratacija vrlo važna', rekla je.

TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia, Stoianov-spot / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Jessica Alba vitku figuru duguje posebnoj prehrani

Izvor: Wanted