Sofía Vergara (51), poznata je kolumbijska glumica i model, a ima nekoliko rutina i savjeta za njegu kože koje redovito prati kako bi održala svoj mladenački izgled. Ipak, s godinama je shvatila kako je upravo jedan korak najbitniji i potrebno je pridržavati ga se baš uvijek kako bismo sačuvali zdravlje naše kože, navodi Byrdie.

Korak koji baš nikada ne preskače

'Zaštita kože od sunca najveća je tajna ljepote. Odrastajući u Barranquilli, a potom živeći u Miamiju i svim tim tropskim, sunčanim mjestima, sunčanje je bilo sve što smo radili - pogotovo kada sam bila mlada i voljela plažu. Pročitala sam u jednom časopisu sve užasne dugoročne učinke koje sunce ima na kožu, ne samo starenje i bore, nego čak i rak, i od tog sam trenutka shvatila kako bi to trebao biti prioritet', rekla je jednom prilikom.

Korištenje zaštitnih sredstava, poput kreme za sunčanje s odgovarajućim SPF faktorom, nošenje zaštitne odjeće, šešira i sunčanih naočala, te izbjegavanje direktnog izlaganja suncu tijekom najjačeg UV zračenja (između 10 sati ujutro i 4 sata poslijepodne), ključni su koraci u očuvanju zdravlja i mladolikosti kože.

Posebnu pažnju stavlja na hidrataciju zbog rozacee

Jednom je prilikom naglasila kako jako pazi na proizvode koje nanosi na lice jer ima rosaceu. Uvijek mora gledati da proizvodi koje koristi budu dovoljno hidratantni i nježni kako ne bi izazvali neugodne probleme. Ključ je koristiti nježne proizvode prilagođene osjetljivoj koži, poput blagih čistača bez iritantnih sastojaka.

Hidratacija je također važna, ali izbor hidratantnih krema trebao bi biti pažljiv, s izbjegavanjem proizvoda koji mogu dodatno iritirati kožu. Zaštita od sunca i ovdje je neophodna, jer sunčeva svjetlost može pogoršati simptome rozacee. Osim toga, važno je izbjegavati potencijalne okidače, poput začinjene hrane, alkohola i vrućih napitaka koji mogu pogoršati stanje kože.

Njezina rutina jednostavna je i učinkovita

Glumica je objasnila kako izgledaju njezina jutarnja i večernja rutina njege kože: 'Prvo, ujutro moram popiti kavu. Zatim operem lice sredstvom za čišćenje, a onda najvažniji korak - SPF, a onda se šminkam. Noću operem lice kako bih skinula sve metodom duplog čišćenja, a hidratantna krema je obavezna prije spavanja.'

Smatra kako se rutina mijenja s godinama jer koža ima druge potrebe. Prije je SPF nanosila samo na lice, a danas ga koristi za sve dijelove kože koji nisu zaštićeni od sunca, kao što su ruke, noge, vrat i dekolte. Osim toga, antioksidanse smatra jednim od najvažnijih sastojaka kvalitetne rutine njege kože.

ANGELA WEISS / AFP / Profimedia, PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia Beauty rutina Sofije Vergare