Jennifer Aniston, holivudska miljenica kako joj često tepaju, već je godinama sinonim za dostojanstveno starenje i brigu o sebi. Zvijezda 'Prijatelja' otkrila je kako je čak 10 godina na setu spomenute serije jela jednu te istu salatu, a svakodnevno šeće sa psom, ide u teretanu i pazi što jede. 53-godišnja glumica otkrila je i bez čega ne započinje dan, a to je šalica kave uz jedan poseban dodatak.

Naime, radi se o kolagenu u prahu koji je hit već dugi niz godina, jer vraća mladenački izgled i jača nokte, kosti i kosu. Kolagen je sam po sebi moćan protein koji se već nalazi u kostima, tkivu i hrskavici, a portal Eating Well istražio je može li se on miješati s kavom. Nutricionisti ga uzimaju kao zamjenu za protein sirutke, ali nisu svi jednako zdravi. Za najviše zdravstvenih dobrobiti treba tražiti one za koje piše da sadrže kolagen peptide ili hidrolizirani kolagen, piše spomenuti portal.

Jennifer koristi kolagen koji sadrži vitamin C i hijaluronsku kiselinu. Međutim, takvi suplementi mogu biti prilično skupi, iako holivudskoj zvijezdi poput Jennifer cijena nije bitna. Dobra je vijest da takvi suplementi ne moraju biti nužno bolji i korisniji od konzumiranja hrane koja sadrži kolagen, a radi se o juhi od kostiju ili pilećoj kožici i hrane bogatom vitaminom C, kao što su citrusi, bobičasto voće i brokula.

Može li se kolagen u prahu dodati u kavu? Spomenuti portal tvrdi kako on neće izdržati temperature veće od tjelesne, a željene zdravstvene dobrobiti će se smanjiti ili će potpuno izostati. Stoga, kolagen u prahu je bolje dodati u jutarnji smoothie ili razmutiti u čaši vode.