Često nas dan odvede u neželjene osjećaje i reakcije. Aromaterapija pomaže da se brzo vratimo sebi, a na duge staze - kao dio rituala u domu ili u poslovnom prostoru - pomaže da održimo željenu ravnotežu. Zaokružite po jedan pojam u svakoj skupini za koji mislite da najbolje definira vaš karakter i otkrit ćete kojem tipu ličnosti pripadate. Prema svom tipu ličnosti odaberite odgovarajuće eterično ulje i osjećajte se bolje. Ispunite ovaj test osobnosti tako da napišite jedno slovo ispred odgovora u ovih osam stupaca koji vas najbolje opisuju...

A) Trezven
B) Miroljubiv
C) Prijemljiv
D) Razdražljiv

A) Natmuren
B) Pasivan
C) Društven
D) Osjetljiv

A) Suzdržan
B) Pouzdan
C) Živahan
D) Impulzivan

A) Rigidan
B) Promišljen
C) Govorljiv
D) Agresivan

A) Tjeskoban
B) Pažljiv
C) Pristupačan
D) Nemiran

A) Nedruštven
B) Blag
C) Bezbrižan
D) Optimističan


A) Pesimističan
B) Suspregnut
C) Lakouman
D) Nestalan

A) Tih
B) Miran
C) Vođa
D) Aktivan


NAJVIŠE ODGOVORA A, VI STE TIP MELANKOLIKA
Sjetni ste i često tužni, a da i ne postoji neki konkretan razlog. Vama vlada sok crne žuči. Po prirodi ste nestabilni i introvertirani.
GODIT ĆE VAM eterična ulja sandalovine, muškatne kadulje, lavande, limuna, ylang-ylanga, tamjana, timijana, ružmarina, mažurana, nerolija, matičnjaka, metvice, mandarine, cedra, geranija i bergamota.

NAJVIŠE ODGOVORA B, VI STE TIP FLEGMATIKA
Kod vas je dominantan sok sluz. Najčešće se ni zbog čega ne uzbuđujete i sve vam je svejedno. Po prirodi ste introvertirani i stabilni.
GODIT ĆE VAM ulja borovice, cedra, čempresa, muškatne kadulje, rimske kamilice, lavande, matičnjaka, ylang-ylanga, ružmarina, sandalovine, tamjana i timijana.

NAJVIŠE ODGOVORA C, VI STE TIP SANGVINIKA
Dominantan sok vam je krv. Živahni ste, uvijek puni pozitivne energije i optimizma, lako se uzbuđujete, ekstrovertirani ste i stabilni.
GODIT ĆE VAM ulje metvice, nerolija, matičnjaka, cedra, borovice, limuna, čempresa, mažurana, petit graina, ylang-ylanga, ružmarina, sandalovine, timijana i lavande.

NAJVIŠE ODGOVORA D, VI STE TIP KOLERIKA
Vama vlada sok žute žuči. Lako i često se ljutite i imate napade bijesa. Po prirodi ste nestabilni i ekstrovertirani.
GODIT ĆE VAM sandalovina, tamjan, timijan, ylang-ylang, petit grain, ruža, rimska kamilica, matičnjak, mažuran, mandarina, lavanda, geranija, muškatna kadulja, bergamot i bor.