Miruje priroda

Njoj to tako dobro ide. Pritaji se, pokrije se, ne otkriva mnogo i ispod površine nekoliko mjeseci sakrije onu divotu prirode koju nazivamo obiljem. I tako svake godine, kao dio životnoga kruga koji podrazumijeva vrijeme rasta i stagnacije, izmjenu koja je ucrtana duboko u svemu što je živo. Ucrtano je i u nama. Razlika između nas i prirode jest u tome što mi na izmjene često zaboravljamo, mnogo im se puta opiremo, a najčešće ih ne prihvaćamo kao neminovan dio puta.

U užurbanosti i akciji koju možemo nazvati „našim proljećem“ vapimo za pritajenošću zime, a sada – u vrijeme mira - ne znamo što bismo s tom silnom tišinom. Pa je punimo mislima o prošlosti i budućnosti, zaokupljamo um onime što bismo trebali i ne bismo trebali, a zapravo je ponekad naš jedini zadatak odati zahvalnost onome što smo i tko jesmo u ovom trenutku.

Izabela Vrtar, glavna urednica Sense
Robert Gašpert Izabela Vrtar, glavna urednica Sense

Jesmo li mogli više? Vjerojatno jesmo. Jesmo li mogli pametnije? Ta mogućnost uvijek postoji. Ali danas, sada, jedina istina jest put koji smo prevalili dosad, nepromjenjiv, ma koliko bolan ili ugodan bio. Izvor je to velike životne škole i zbog njega smo mi – mi. Sve to što smo tijekom godina skupljali klijat će ponovno u proljeće. Bit će zrelo i puno života u ljeto. U tome ćemo uživati u jesen, s onim osmijehom u kutu usana, zadovoljno i zrelo. Doći će. Bit će. A što je sa zimom?

Poigrajte se njezinom tišinom, uzvratite joj s vremena na vrijeme istom mjerom, opustite tijelo i srce. Recite sebi – sada odmaram, sada sam ja samo ja. I to je dovoljno. I bit će.

U novom broju Sense čitajte:

 Ako ste introvert, važno je to u sebi prepoznati i priznati jer ćete to zauvijek i ostati. U glasnom svijetu - što se događa s tihim akterima? 

introverti
Sensa 

 U siječnju 2022. počeo je Venerin ciklus u Jarcu koji nam pomaže razumjeti što za nas znači novac i kako do njega doći.

novac.jpg
Sensa 

 Razveselite sebe i drage osobe ovim bogatim kreacijama!

slatko.jpg
Sensa 

Novi broj Sense prelistajte ovdje.

Sensa 170
Sensa