Detoksikacija je složen proces izbacivanja toksina iz tijela čije djelovanje mogu pospješiti određeni biljni čajevi. Zapravo, čajevi su usputni pomagači čišćenju organizma pa bez problema određene vrste možete svakodnevno konzumirati u pravilnoj mjeri, ali u dogovoru sa stručnjakom.

Organi međusobno djeluju u simbiozi kako bi pravovremeno provodili čišćenje organizma, a u ovome su procesu najviše zastupljeni jetra, bubrezi i crijeva. Ovo su 3 vrste čaja koje mogu pomoći tijelu u procesu detoksikacije.

1. Zeleni čaj

Zeleni čaj je poznat po svojim antioksidativnim svojstvima. Bogat je flavonoidima i katehinima - antioksidansima koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i potiču detoksikaciju tijela. Neke studije sugeriraju da zeleni čaj može potaknuti metabolizam, što doprinosi gubitku tjelesne težine i podržava opću detoksikaciju tijela.

2. Čaj od đumbira

Đumbir je poznat po protuupalnim svojstvima koji pomažu u smanjenju upala s kojima se tijelo svakodnevno bori. Također, čaj od đumbira može poboljšati cirkulaciju krvi, što pomaže u transportu hranjivih tvari i uklanjanju toksina iz tijela. Osim toga, čaj smanjuje nadutost i pomaže u olakšavanju probavnih problema poput mučnine i žgaravice.

3. Čaj od maslačka

Maslačak se tradicionalno koristi za čišćenje jetre i poticanje njezine funkcije. Može pomoći u uklanjanju toksina iz jetre i poticanju njezinog zdravlja. Maslačkov čaj ima blaga diuretička svojstva, što znači da može potaknuti izlučivanje viška tekućine iz tijela putem mokraće. Naposljetku, ovaj proces dovodi do izbacivanja otpadnih tvari i toksina iz tijela.