Hidratacija iznutra iznimno je važna za zdravlje; dovoljan unos vode pomaže u održavanju ravnoteže tjelesnih tekućina, zdrave probave, čišćenju od toksina te poboljšava koncentraciju i smanjuje umor.

Osim pijenja vode, postoje određene namirnice koje biste također trebali uvrstiti u svakodnevicu kako biste ostali hidrirani. Evo koje voće sadrži visoki udio vode:

1. Lubenica
Sadržaj vode: 92%
Lubenica je vrlo zdrava i jedna od najhidratantnijih namirnica koju možete jesti. Zbog visokog sadržaja vode, lubenice imaju vrlo malo kalorija.

2. Jagode
Sadržaj vode: 91%
Jagode sadrže mnogo vlakana, antioksidansa te vitamina i minerala, uključujući vitamin C, folat i mangan. Dokazano je da redovita konzumacija jagoda smanjuje upale, što može pomoći u zaštiti od bolesti srca, dijabetesa, Alzheimerove bolesti i raznih vrsta raka.

3. Dinja
Sadržaj vode: 90%
Dinja je bogata i vitaminom A, osiguravajući 120% naših dnevnih potreba u porciji od 1 šalice (177 grama). Studije su pokazale da vitamin A može poboljšati imunološko zdravlje štiteći od infekcija.

4. Breskve
Sadržaj vode: 89%
Breskve su vrlo hranjivo i hidratantno voće. Gotovo 90% njihove težine čini voda, a sadrže nekoliko važnih vitamina i minerala, poput vitamina A, vitamina C, vitamina B i kalija.

5. Naranče
Sadržaj vode: 88%
Voda i vlakna u naranči stvaraju osjećaj sitosti, a redovito jedenje agruma poput naranči može nas zaštititi čak i od bubrežnih kamenaca.

Izvor: Healthline