Ova je juha jedan od najboljih darova koji možete pokloniti svojoj jetri kako biste joj pomogli u njezinoj ključnoj ulozi čišćenja i filtriranja krvi. Namirnice koje sadržavaju sumpor, kao što su luk i češnjak, zadržat će na visini vašu razinu glutationa i snagu antioksidansa. Kupusnjače su sjajne za sve vaše detoksifikacijske putove, a posebno za estrogen.

Uživajte u ovoj juhi za doručak ili pak užinu ili u bilo koje doba dana. Možete napraviti veliku količinu i zamrznuti je u malim kutijama kako bi vam bila pri ruci tijekom detoksifikacijskog programa kad god ogladnite.

Sastojci:

Za 4 ‒ 6 obroka

  • 1 jušna žlica ekstradjevičanskog maslinova ili kokosova ulja
  • 1 mali luk, nasjeckan
  • 1 čajna žličica naribana đumbira
  • 2 češnja češnjaka, zgnječena
  • 1 stabljika celera, narezana
  • 3 šalice narezane brokule, cvijeta i stabljika
  • ½ korijena koromača, narezanog
  • 1 čajna žličica soli
  • 3 šalice vode
  • ⅛ čajne žličice mljevena papra

Priprema:

Zagrijte ulje u loncu srednje veličine na srednjoj do jakoj vatri.

Dodajte luk i đumbir pa pirjajte dok luk ne postane staklast. Dodajte češnjak, celer, brokulu, koromač i obilan prstohvat soli i nastavite pirjati još 2 minute. Dodajte vodu, ostatak soli i papar.

Neka zavrije, a potom poklopite lonac, smanjite vatru i neka krčka 20 minuta.

Stavite juhu u mikser i miksajte dok ne bude glatka i kremasta. Dodajte soli prema ukusu.

Izvor: Recept je preuzet iz knjige 'Plan za oporavak imunosti' dr. Susan Blum (Školska knjiga)