Ne dopustite da vam kiša pokvari ovaj vikend i raspoloženje. Doručak je najvažniji obrok u danu, zato dan počnite zelenim energy boostom koji će otjerati sve sive oblake. Okus humusa od mladog graška ukusna je i neočekivana osnova svakog slasnog sendviča. Ovaj savršen osvježavajući recept iz Gourmet ljetne kuharice idealan je da se uz dozu nostalgije prisjetite toplijih dana.
Kako biste mogli uživati u ovom slasnom i primamljivom sendviču, najprije morate napraviti zeleni, zdravi humus od mladoga graška. Za to vam je potrebno 500 g mladog graška koji ćete sa 1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinova ulja, sitno nasjeckanim češnjakom, dvije žlice limunova soka te soli i svježe mljevenim crnim paprom izraditi u kremastu fantaziju okusa.
Odmah odvojite četvrtinu šalice graška za ukras. Ostatak graška, maslinovo ulje, češnjak i limunov sok stavite u blender i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Humus stavite u zdjelicu, pospite preostalim graškom i bogato prelijte maslinovim uljem. U humus od mladoga graška po želji možete dodati i pola šalice sjeckane svježe metvice te 80 grama feta sira kako biste mu dodatno obogatili okus. Za sve to trebat će vam svega desetak minuta, a dobivena količina dostatna je i za vaše najbliže. Stoga pozovite prijatelje na jednostavan, zdrav i ukusan brunch!
Nakon što napravite humus od mladoga graška, počnite slagati ovaj slastan sendvič. Humus jednostavno možete i samo namazati na krišku prepečenog kruha te uživati u punini okusa. Donosimo vam recept koji se nalazi u novom izdanju Gourmet ljetne kuharice, u kojoj možete pronaći pregršt inspiracije te brojne druge slane I slatke recepte za produžetak ljeta u okrilju vašega doma.
SENDVIČ S HUMUSOM OD MLADOGA GRAŠKA
(2 osobe, 10 minuta)
kruh
humus od mladoga graška
avokado
nekoliko kapi limunova soka
mladi špinat i rikula
svježi krastavci
žuta paprika
izdanci graška
svježi kravlji sir
sol, papar
Na kruh namažite svježi kravlji sir obogaćen s malo soli i papra, potom slijedi humus. Na ovu osnovu vašeg novog omiljenog sendviča složite kriške avokada nakapane limunom te dodajte mladi špinat i rikulu, kriške svježeg krastavca, žutu papriku i izdanke graška. Poklopite drugom šnitom i kao pravi hedonisti složite još jedan kat!
Možete dodati i drugo povrće poput naribane mrkve, kriški rajčica, klica brokule ili alfa alfa klica, pečene crvene paprike, crvenog luka, kiselih krastavaca, tikvica, zelene salate. Zaigrajte se sastojcima, a inspiraciju za ovaj i brojne druge recepte, okuse i doživljaje pronađite u Gourmet ljetnoj kuharici. Gourmet ljetna kuharica još je dostupna na prodajnim mjestima, stoga požurite i otkrijte tajnu ljetnog hedonizma u bilo koje doba godine.