Tikvice su glavni sastojak mnogih ljetnih slanih i slatkih recepata, a brownie od tikvica sočan je i ukusan desert koji morate probati! Prava je šteta ne iskoristiti sezonu tikvica do kraja, a začiniti jelovnik nečim novim uvijek je zanimljivo. 

Sastojci za tijesto:

  • ½ šalice uljane repice
  • 1½ šalice šećera
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 2 šalice brašna
  • ½ šalice nezaslađenog kakaa
  • 1½ žličice sode bikarbone
  • 1 žličica soli
  • 2 šalice nasjeckanih tikvica
  • 1 šalica komadića čokolade

Sastojci za čokoladnu glazuru:

  • 1/4 šalice kakaa u prahu
  • 2 šalice šećera u prahu
  • 1/4 šalice otopljenog maslaca
  • 1/4 šalice mlijeka
  • 1 žlica ekstrakta vanilije

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 °C.

U zdjelu srednje veličine dodajte ulje, šećer i ekstrakt vanilije dok se ne sjedine.

U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i sol, a zatim pomiješajte sa sadržajem iz prve zdjele.

Umiješajte komadiće tikvica u tijesto dok se potpuno ne sjedine. U ovom trenutku smjesa može izgledati vrlo suho i gusto. Nastavite miješati i tikvice će navlažiti tijesto. Dodajte komadiće čokolade.

Raširite tijesto na dno posude. Pecite 25 minuta ili dok kolačići ne postanu prilično čvrsti i počnu se povlačiti sa stijenki posude. Ostavite browniese da se ohlade.

Za izradu glazure:

Dodajte kakao prah, šećer u prahu i maslac u malu zdjelu i umutite. Dodajte mlijeko i vaniliju pa nastavite miješati dok smjesa ne postane glatka. Premažite preko browniesa.

Izvor: The Recipe Critic