Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

15 MINUTA SAMO ZA VAS: Na Svjetski dan mentalnog zdravlja počastite se online mindfulness meditacijom

Autor Karmen Miletić

Udruga Mindfulness Hrvatska na Svjetski dan mentalnog zdravlja 10. listopada organizira besplatne online mindfulness prakse, a jednu od njih vodi i Sensina suradnica Dubravka Fazlić. Evo kako možete sudjelovati

 mindfulness.jpg Izvor: Shutterstock

Od 1966. do 2021. objavljeno je preko 16,5 tisuća istraživačkih članaka o mindfulnessu, rast publikacija je eksponencijalan, a većina radova objavljena je u području psihologije (47%) i psihijatrije (20,8%). 

Kako piše dr. sc. Andreja Bartolac za Mindfulness Hrvatska, mindfulness smanjuje tjeskobu, depresiju i stres te povećava subjektivnu dobrobit, prema nekim istraživanjima mindfulness intervencije bile su učinkovite u smanjenju depresije u ukupnom kliničkom uzorku i u podskupini s anksioznim poremećajem, utječe i na smanjenje razine emocionalne iscrpljenosti (dimenzija sagorijevanja) u radnom okruženju i profesionalnog stresa, a pozitivno utječe i na mentalno zdravlje djece i mladih u školama. 

Na Svjetski dan mentalnog zdravlja 2022., u ponedjeljak 10. listopada, Mindfulness Hrvatska organizira 3 kratke online mindfulness prakse. Ove prakse, koje će se voditi na hrvatskom jeziku, besplatne su i namijenjene svima – nije potrebno prethodno iskustvo mindfulnessa ili meditacije.

Svaka od tri prakse tijekom dana ima temu otpuštanja - stresa, brige ili tjeskobe, možda u vezi s problemom ili teškim izazovom. Svaka praksa će trajati otprilike 15 minuta, a vodi je kvalificirani, certificirani i iskusni učitelj mindfulnessa.

praksu u 07:00 h vodi Dubravka Fazlić
praksu u 12:00 h vodi Helena Cuculić
praksu u 19:00 h vodi Ivana Kurtov

Nema potrebe za prethodnom registracijom - jednostavno se prijavite pomoću Zoom aplikacije: https://us02web.zoom.us/j/85634542026?pwd=dVNXTkZrbHYxQmNNLyt4N3lobGdEdz09

Meeting ID: 856 3454 2026

Passcode: 703666

 world mental health day 2022 Izvor: Mindfulness Hrvatska

Izdvojeno za vas...

Najnovije