Sastojci:

  • 2 žlice pročišćena maslaca ili kokosova ulja
  • 8-10 češnjeva bijelog luka, isjeckanih
  • 1 crveni luk, isjeckan
  • 4 cm korijena đumbira, isjeckanog
  • 3 rajčice, izrezane
  • pola žličice kurkume, pola žličice slatke crvene paprike
  • žličica mljevenog korijandera (izostavite ga ako ga nemate pri ruci)
  • 100 g slanutka
  • šalica kuhane bundeve, sol i papar

Namočite slanutak preko noći. Ujutro nalijte dva puta više vode, dodajte kombu algu ili kriške krumpira koji pomažu da se slanutak lakše skuha i bude probavljiviji. Sameljite ručnim ili električnim blenderom bijeli luk, đumbir, crveni luk i rajčice dok ne sjedinite sve sastojke u kašastu smjesu. Zagrijte ulje pa dodajte smjesu, neprestano miješajući 10-15 minuta. Dodajte začine i poslije nekoliko minuta i kuhanu bundevu i slanutak. Smanjite vatru i kuhajte poklopljeno pola sata dok se svi okusi ne prožmu.