Retrogradni Saturn kreće 5. lipnja i trajat će sve do 23. listopada 2022. godine. Saturn se kreće retrogradno godišnje otprilike četiri i pol mjeseca. Ti zaokreti mogu zaustaviti napredak i vratiti vas na početak kako biste izgradili planove na stabilnim temeljima – i s odgovarajućom razinom integriteta. Budući da je Saturn planet karme, njegovo je geslo – što si dao, učinio, to dobivaš natrag. Saturn će drugačije utjecati na svaki horoskopski znak, u nastavku provjerite što vas očekuje. 

Ovan
Predstavnici ovog znaka će trenirati strpljenje i izdržljivost. Važno je da se više posvetite partneru. Pogledajte što vam u ovom odnosu ne odgovara, što treba promijeniti. Ako nemate partnera, razmislite o tome što očekujete od osobe s kojom želite započeti vezu. Jasno odredite svoje želje kako biste privukli ljubav. 

Bik
Ovaj znak se može osjećati neugodno zbog financijskih zavrzlama, ali morate naučiti prihvatiti situaciju. Ovo je vrijeme za duboko razmišljanje, analizu, zaustavljanje i pitanja: "Trebam li zaista ovo učiniti?"; "Odgovara li ovo mojoj svrsi?" Postavljajte sebi ova pitanja što češće možete dok ne budete sigurni da koračate ispravnim, autentičnim putem.

Blizanci
Pokušajte se osloboditi nezdravih navika. Da biste vratili ravnotežu u život, morate formirati drugačiji način prehrane. Uključite konzumaciju što više svježeg voća i povrća u svakodnevicu. Kako je znak Blizanaca povezan s komunikacijom, u ovom periodu je povoljno je raditi na retoričkim sposobnostima, educirajte se u tom smjeru. 

Rak
Dobro je vrijeme za preispitivanje vaših uvjerenja i obrazaca ponašanja. Možda ćete se osjećati kao da trčite u krug, ali to je samo zato da vam univerzum ukaže gdje treba doći do promjene. Nemojte se plašiti otpustiti ljude ili situacije koje vam više ne služe, to će vam samo pomoći da se na kraju osjećate sretnije.

Lav
Ovu biste retrogradnu fazu mogli osjećati kao test za vaše odnose, ali pokušajte ne klonuti duhom, hrabri Lavovi. Moguć je konflikt s partnerom, a vaše razlike mogu biti očiglednije nego ikada ranije. Važno je naučiti kako prebroditi svaki sukob. Ako na kraju dana ne možete pronaći način, možda je vrijeme da krenete dalje.

Djevica
Slušajte svoje tijelo i obratite pažnju na zdravlje tijekom ove retrogradne faze. Vaša želja da pomognete drugima mogla bi postati jača no inače, a univerzum vas potiče da odvojite mirne trenutke za sebe. Nemojte se osjećati loše zbog toga što dajete prioritet vlastitim potrebama. Zapamtite - nikome niste dobri ako niste dobri prema sebi.

Vaga
Vaša kreativnost bi mogla biti pogođena tijekom ove retrogradne faze. Možda se nećete uvijek osjećati super motiviranima da se bavite svojim hobijima. Možda imate ideje za projekte u glavi, ali ako ne poduzmete prve korake da ih pokrenete, možda se nikada neće dogoditi. Dodajte disciplinu svojoj kreativnosti tijekom ovog vremena, ne odustajte. 

Škorpion
Saturn će se baviti vašim domom i obiteljskim odnosima. Dakle, možda ćete se suočiti s problemima u ovim područjima. Ako ste odlagali popravke u kući, možda ćete otkriti da ste primorani nositi se s njima dok se Saturn kreće unazad. U međuvremenu, potisnuti problemi s članom obitelji također bi mogli isplivati na površinu. 

Strijelac
Pokušajte se ne miješati u bilo kakvu dramu ili tračeve tijekom ove Saturnove retrogradne faze. Saturn voli servirati karmu kada su ljudi neljubazni, a ako ne pazite što govorite, ova retrogradnost bi mogla postati lekcija o tome kako riječi mogu nanijeti štetu. Imajte na umu da stvari koje govorite utječu na to kako se gleda na vas i na one o kojima govorite. 

Jarac
Obično ste prilično odgovorni s novcem, ali bilo bi mudro da dodatno pazite na svoje financije tijekom ove retrogradne faze. Izbjegavajte nesmotreno trošenje novca, jer moguće je da ćete naići na neočekivane troškove dok se Saturn kotrlja unazad na nebu. Pregledajte svoje mjesečne troškove i smislite načine na koje možete uštedjeti novac. 

Vodenjak
S retrogradnim Saturnom u vašem znaku, možete se suočiti s teškim lekcijama, ali sve dok ste voljni učiti iz njih i mijenjati se, to će se pokazati dobrim za vas na duge staze. Odvojite malo vremena da ponovo procijenite svoje prioritete i razmislite o tome gdje želite usmjeravati energiju. Ako ste izbjegavali posao koji vas vodi u ostvarivanje vaših najvećih ciljeva, bilo bi mudro da iskoristite ovo vrijeme da ih pokrenete kako biste mogli živjeti najbolji život u budućnosti! 

Ribe
Možda ćete biti u iskušenju pobjeći od svih obaveza tijekom ove retrogradnosti, ali vam to dugoročno neće koristiti. U stresnim trenucima nemojte djelovati impulzivno, svakako razgovarajte s partnerom ili članom obitelji kad vam zatreba pomoć. Isto vrijedi i za poslovnu sferu, zatražite pomoć kolega umjesto da bježite od velike količine posla i pretvarate se da ne postoji...