Iako mislimo da malo toga zavisi od nas, zapravo je totalno suprotno! Mnogo toga možemo učiniti, počevši od načina na koji razmišljamo kad se susretnemo s teškoćama do ponašanja kojim ćemo na te okolnosti reagirati. Afirmacije nam pomažu da programiramo svoj mozak, tijelo i duh za promjene, sreću, zadovoljstvo, uspjeh. Uz njihovu pomoć izražavamo svoje misli i želje i to ponavljamo nekoliko puta dnevno, dok iskreno vjerujemo u ono što izgovaramo. Evo koje moćne afirmacije treba izgovarati svakog dana:

1. Super sam

Vjerovati da ste veliki jedno je od najjačih uvjerenja. Iako možda ne mislite tako o sebi, ali stalno ponavljanje ove afirmacije natjerat će vas da povjerujete u to.

2. Danas sam puna energije i pozitivnog stava

Pozitivnost nastaje unutar nas samih, ne stvaraju je vanjski faktori i okolnosti. A naše raspoloženje se formira baš u trenutku kada se probudimo. Zato ponovite ovu afirmaciju odmah po buđenju. I zapamtite: nitko i ništa vam ne može pokvariti raspoloženje dok to ne učinite sami.

3. Volim sebe takvu kakva jesam

Vjeruje se da je ljubav prema sebi najčistiji i najviši oblik ljubavi. Ako osoba ne voli sebe, onda to negativno utječe na sve dijelove njenog života. Ako ne možete prihvatiti neke svoje nedostatke, onda ovu afirmaciju ponavljajte što je više moguće.

4. Imam zdravo tijelo, briljantan um, miran duh

Za životnu ravnotežu neophodan je balans ova tri elementa. Ali najbitnije je kako se vi osjećate. Ako ste se uvjerili da ste zdravi tijelom, dušom, umom, onda će tako i biti.

 5. Vjerujem da mogu sve

To je upravo ono u što trebate vjerovati svim srcem. I nisu bitne godine da bi se nešto moglo ili da se ne bi moglo. Vjerujte da se sve može!

6. Sve što se događa u mom životu je za moje najveće dobro

Opasnost nisu same okolnosti ili negativne stvari koje se događaju u našem životu, već naš odnos prema njima. Uvijek imajte na umu da ono što danas izgleda grozno može biti uvod u nešto mnogo bolje. Nemamo kristalnu kuglu za budućnost, ali možemo kontrolirati svoj odnos prema sadašnjosti.

7. Sama gradim svoj život

U stanju ste da dostignete sve, samo ako unapijred planirate svoje akcije. Uspjeh je planirani čin i rijetko slučajnost. Započnite dan pozitivno misleći da imate potpunu kontrolu nad svakim aspektom svog života i uskoro ćete vidjeti da vam se događaju nevjerojatne stvari.

8. Opraštam onima koji su me povrijedili

Opraštanje ne znači da ste zaboravili što su uradili, ali vam to više ne smeta. Vaša sposobnost da opraštate je ono što vam omogućava da idete napijred umjesto da se zadržavate u prošlosti.

9. Moj potencijal da se nosim s izazovima je neograničen

Nemate nikakva prava ograničenja, samo ona koja žive u vama. Kakav život želite? Što vas sprečava? Koje ste prepreke izgradili pred sobom? Ova afirmacija će vam omogućiti da pomičete svoje granice.

10. Danas se odričem svojih starih navika i prihvaćam nove

Svaka naša misao, svaki naš postupak određuje tko ćemo postati i kakav će nam biti život. A misli i postupci oblikuju naše navike. Mi smo ono što radimo i kako se ponašamo. Čim promijenimo navike, to će za sobom povući promjene u svim područjima života.