Na početku godine važno je usvojiti optimizam i pozitivne misli, postanete svjesni što želite postići, a koje negativne stvari želite izbaciti iz svog života. Važno je da postanete svjesni svojih mogućnosti i sposobnosti, povežete se sa sobom i budete nježniji prema sebi kada je to potrebno.

Nova godina je novi početak pa obećajte samima sebi na početku 2023. sljedećih 9 stvari:

1. Obećajte da nećete dopustiti da vam prošlost određuje vašu sadašnjost i budućnost. Prošlost se ne može promijeniti ili vratiti, prestanite je živjeti. Ostavite ju tamo gdje joj je mjesto - iza sebe.

2. Obećajte si da ćete preuzeti punu odgovornost za svoj život. Nemojte živjeti u zabludi da će netko doći i riješiti sve probleme umjesto vas. Kvaliteta vašeg života ovisi samo o vama.

3. Obećajte da ćete poslušati svoje želje. Ne stavljajte svoje želje i potrebe na kraj liste. Ljubav je povezana sa žrtvom i brigom prema ljudima koje volimo, ali to ne znači da u potpunosti trebamo zaboraviti na sebe.

4. Obećajte da nećete odbiti mogućnosti koje vam život pruža. Nemojte reći "ne" bez razmišljanja, probajte, iskoristite šansu!

5. Obećajte da nećete težiti ostvarenju tuđeg sna. Slušajte sebe, jeste li sigurni da idete baš prema svome snu? Je li to baš ono što želite? Ili to možda vaša obitelj želi od vas?

6. Obećajte da ćete raskrstiti s ljudima koji vas iznova povrjeđuju i sabotiraju. To mogu biti nezdravi ljubavni odnosi ili toksični "prijatelj". Prestanite tolerirati neprimjereno ponašanje prema sebi.

7. Obećajte da nećete dopustiti da neuspjesi ili greške utječu na vaše osjećaje prema sebi. Svi griješe i to je u redu. Nemojte kriviti i grditi sebe za svaku grešku. Naučite tretirati neuspjehe kao životne lekcije iz kojih možete učiti.

8. Obećajte si da ćete izaći iz svoje zone komfora. U zoni komfora je dobro, ali tamo nema razvoja. Da, bit će zastrašujuće i neobično, ali da biste postigli izvanredne rezultate, morate proširiti vidike.

9. Obećajte da ćete više vremena posvetiti brizi o svom mentalnom zdravlju i samousavršavanju. Nema potrebe da postanete "savršeni" ili da težite postati bolji od drugih. Svaki dan se trebate truditi biti bolji od sebe jučer.

Izvor: sensa.mondo.rs