Sve žene sanjaju bujnu, sjajnu i zdravu kosu kao iz reklame. Osim neizostavnih proizvoda za njegu, od maski do šampona za vaš tip kose, za takvu je kosu potrebna i 'unutarnja njega' koja dolazi iz hrane i dodataka prehrani. Kako bi kosa bila njegovana i zdrava, potrebni su joj vitamini B, D, E, C, kao i minerali, željezo, omega-3, cink... Donosimo vam 4 namirnice koje trebate konzumirati za brži rast kose:

1. Žuta paprika
Žuta paprika je jedan od najboljih izvora vitamina C. Paprika ga ima gotovo šest puta više od naranče. Inače, nismo slučajno spomenuli boju: najviše vitamina C ima žuta paprika (341 miligram, a crvena samo 63). Želite li da vam kosa brže raste i bude zdravija, žutu papriku jedite svježu, kao međuobrok ili u salati.

2. Jaja
Prehrana za ljepšu i zdraviju kosu treba sadržavati jaja. Ona sadrže biotin, još jednu bitnu komponentu za brži rast kose. Posebno je korisno konzumirati žumanjke. Ako želite prekrasnu kosu, jedite jaja za doručak – dobit ćete veliki priljev proteina, a i vaša linija će vam biti zahvalna jer se radi o jednom od najzdravijih doručaka koji će vas zasititi.

3. Sjemenke
Tražite najbolje grickalice za rast kose? Sjemenke suncokreta bogate su vitaminom E. Ovaj vitamin je izvrstan antioksidans i stoga će pozitivno djelovati na vlasište i promicati zdravlje kose.

4. Avokado
Najbolja hrana za gustoću i brži rast kose je avokado. Ovo voće je prava kombinacija potrebnih vitamina i minerala! Sadrži vitamin E i esencijalne masne kiseline. Osim toga, avokado potiče proizvodnju kolagena i elastina koji poboljšavaju stanje vlasišta i kvalitetu kose. Samo namažite avokado na tost i uživajte u ukusnom i zdravom doručku!

Uz ove namirnice za rast kose preporučuje se i konzumacija badema, lososa, graha i batata.