Sharon Stone (66) jedna je od najprepoznatljivijih i najutjecajnijih američkih glumica svog vremena, poznata po svojoj izvanrednoj glumačkoj sposobnosti, šarmu i karizmi.

Kroz godine, ostaje ikona koja nadahnjuje svojim izvanrednim umjetničkim talentom, ali i ljepotom koja ne blijedi kroz godine - kako bi održala vitku liniju, slijedi nekoliko osnovnih pravila i konzumira samo posebne namirnice, pišeEat This, Not That.

Ovo je 5 tajni besprijekornog izgleda Sharon Stone.

1. Hrana s niskim glikemijskim indeksom

Jedan od načina na koji glumica ostaje zdrava i u formi je unos namirnica s niskim glikemijskim indeksom poput leće i kvinoje, koje pružaju brojne zdravstvene prednosti za cjelokupno blagostanje. Općenito, hrana s niskim glikemijskim indeksom može biti korisna za mršavljenje/održavanje težine, snižavanje kolesterola, krvnog tlaka, smanjenje rizika od dijabetesa i pomoć u regulaciji šećera u krvi.

2. Nekonzumacija alkohola

Alkoholna pića doprinose unosu značajnog broja kalorija bez osiguravanja esencijalnih hranjivih tvari. Redovita konzumacija alkohola dovodi do debljanja i povećanja tjelesne masnoće. Uzdržavanjem od alkohola ili umjerenom konzumacijom, pojedinci mogu smanjiti unos kalorija, održati zdraviju težinu i izbjeći potencijalne negativne učinke na zdravlje povezane s prekomjernom konzumacijom alkohola.

3. Poseban doručak koji jede svako jutro

Jedna stvar koju Stone radi svako jutro je jedenje istog doručak. "Moj omiljeni doručak je lubenica s feta sirom i mentom, maslinovim uljem, solju i paprom," rekla je za Wall Street Journal, "a onda uz to obično pojedem komad bezglutenskog tosta od kiselog tijesta i biljni čaj." Dobar doručak daje energiju za dan i pokreće nas.

4. Ne jede prerađenu hranu

Do sada bismo svi trebali znati da je ultraprerađena hrana nezdrava, ali tko joj može odoljeti s vremena na vrijeme? Odgovor je – Sharon Stone! Glumica je naglasila kako se jedino povremeno ne može odreći čipsa, ali ostalu prerađenu hranu ne konzumira. Brojne studije sugeriraju da je sve veća porast bolesti poput dijabetesa tipa 2, pretilosti, kardiovaskularnih bolesti i sindroma iritabilnog crijeva povezana upravo s visokom konzumacijom ultraprerađene hrane.

5. Nemasno meso nalazi se na njezinom jelovniku

Uravnotežena prehrana koju prakticira sastoji se i od nemasnog mesa. Nemasno meso izraz je za životinjsko meso koje ima manje masnoće, a uobičajeno nemasno meso su pileća ili pureća prsa te nemasni komadi govedine i svinjetine. Budući da je visok unos zasićenih masti povezan s povećanim rizikom od visokog kolesterola i bolesti srca, nemasne bjelančevine su ono što stručnjaci svakako preporučuju.

Starpix / AFP / Profimedia, Shutterstock Tajna vitke linije Sharon Stone