Rutinu njege kože uvijek je potrebno prilagoditi godinama i zahtjevima koji se mijenjaju s obzirom na desetljeće u kojem se nalazimo, jer baš kao što se mijenjamo mi, mijenja se ona. Naravno, postoje nezaobilazni koraci u svakodnevnoj rutini, ali oni mijenjaju svoju važnost kada naša koža postane zrelija. 

U mladosti je najvažnija prevencija i očuvanje pa je potrebno uložiti u proizvode za čišćenje kože, njegu protiv sunca i serume koji potiču obnovu kolagena. Kasnije se naglasak stavlja na proizvode snažnijih sastojaka koji omogućavaju intenzivnu njegu, popunjavanje bora i održavanje svježine tonusa kože. 

Ovo su 3 osnovna pravila za njegu kože u 50-ima.

1. Duboka hidratacija je osnova njege

Hidratacija je osnovni korak u rutini bez obzira na godine u kojima se nalazimo, ali u 50-ima je posebno važna. Sada ona nije samo nezaobilazna, nego ključna za očuvanje zdravog izgleda kože. Gubitak volumena i dublje bore postaju sve izraženije, što znači da koža zahtijeva duboku hidrataciju. U 50-ima se preporuča koristiti snažne sastojke poput retinola i peptida, kao i posebne hidratantne preparate za noćnu i dnevnu rutinu. 

2. Vitamini potiču obnovu kože

Određeni vitamini nezaobilazni su u rutini njege zrele kože. Vitamini C, A, E, D i B3 najvažniji su sastojci koji se preporučuju ženama u 50-ima. Pomažu zaštiti kožu od utjecaja slobodnih radikala, potiču proizvodnju kolagena, smanjuju upale, održavaju zaštitnu barijeru, umanjuju vidljivost pora i pospješuju ujednačiti ten. 

3. Kvaliteta ispred kvantitete

Zrela koža ne treba puno različitih preparata za njegu, ali izuzetno su joj potrebni kvalitetni i provjereni sastojci. Prvoklasni proizvodi za njegu kože donose dugoročne rezultate, pomažući u očuvanju zdravlja i ljepote kože kroz duži vremenski period. Zrela koža posebno je sklona iritacijama, upalama i hiperpigmentaciji pa se nikako ne preporuča koristiti nekvalitetne proizvode koji dugoročno donose više štete, nego koristi.