Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KROMOTERAPIJA ILI KAKO BOJE DJELUJU NAS: Izazivaju različite emotivne reakcije, a pomažu u postizanju balansa

Saznajte kako djeluju određene boje pa ih unošenjem u dom (jastuci, komadi namještaja, boje zidova, lampe...) ili u ormar primijenite na jednostavan i praktičan način

 boje Izvor: Unsplash

Boje izazivaju različite emotivne reakcije. Sklonost određenoj boji može biti znak koji vam otkriva u kojim područjima života nedostaje balans. Razumijevanje zašto nas određena boja privlači dok nas druga odbija može pomoći u ozdravljenju i boljem raspoloženju.

Kromoterapijom, tj. liječenjem uz pomoć svjetla različitih boja usmjerenih na određene centre u tijelu, uspostavlja se energetska ravnoteža i iscjeljuju različiti psihički i fizički problemi.

CRVENA: Njene snažne i tople vibracije poboljšavaju krvnu sliku, potiču cirkulaciju, djeluju uspješno u borbi protiv akni i osipa. No okružite li se s previše crvenih stvari, možete osjećati nelagodu, razdražljivost ili nestrpljivost.

ŽUTA: Potiče odvažnost, optimizam, poboljšava koncentraciju i pamćenje. Pomaže pri donošenju odluka, ispravnih prosudbi, potiče sposobnost da se stvari sagledaju iz više aspekata. Povoljno djeluje i na rad probavnoga sustava. Korisna je i za kožu, živčani sustav i vid. No pripazite jer previše žute izaziva mentalnu napetost.

ZELENA: Najuravnoteženija boja u spektru, opušta i uspostavlja emocionalnu ravnotežu. Kao gledanje u prirodu, zelena boja odmara oči i liječi klaustrofobiju jer simbolizira prostranstvo. Pomaže u uspostavljanju pravilnog ritma rada srca, potiče rad bubrega te smiruje glavobolju i nervozu. Potiče znatiželju, ali u prevelikim količinama izaziva hiperaktivnost i neodlučnost.

PLAVA: Boja smirenja, ali i pomaže kod mentalne napetosti i umora. Potiče kreativnost, a korisna je za ublažavanje migrene, bolova u vratu i leđima te nesanice. U prevelikoj količini izaziva nesigurnost i nestabilnost.

Izdvojeno za vas...

Najnovije