Gastroblogerica Antea Piplica (IG @sit_nica) s nama podijelila recept za chia puding. ''Chia puding obožavam jer se može jesti i kao desert i kao doručak, a ako ga pripremimo večer prije, ujutro nas dočeka hladni slatki doručak u hladnjaku, bez jutarnjih muka i s više vremena za ostale jutarnje radosti'', napominje blogerica. 

Chia puding s blue majik spirulinom i malinama

1 šalica kokosova mlijeka
1/2 šalice svježih ili zamrznutih malina
2 žlice chia sjemenki
2 žlice javorova sirupa
1 limeta, sok
3 žlice ekspandirane riže
100 g jogurta od kokosa ili soje
1/2 žličice (i manje) blue majik spiruline
1 žličica chia sjemenki

U zdjelicu ulijte mlijeko, dodajte chia sjemenke i dobro izmiješajte, dodajte maline i dvije žlice javorova slada, sve izmiješajte i pokrijte poklopcem te stavite u hladnjak na nekoliko sati ili najbolje preko noći. U dugoj zdjelici umiješajte kokosov jogurt, sok limete i spirulinu te eventualno još malo slada ako volite slađe. I to također ostavite preko noći u hladnjaku. Kada se chia napuhne, slažite je u čašu s ekspandiranom rižom i svježim voćem.