Za 4 osobe, Vrijeme pripreme: 25 minuta
3 žličice maslinova ulja • sol i svježe mljeveni papar • 4 pilećih filea, nasjeckanih na kockice • 250 g kus-kusa • 3 žlice maslaca • 3 žlice svježe metvice, nasjeckane • 300 g svježeg ili smrznutog boba • 90 g crnih maslina bez koštica • 200 g feta sira, nasjeckanog na kockice
1. U tavu na 2 žlice zagrijanog maslinova ulja dodajte piletinu koju ste posolili i popaprili. Ispržite je do kraja.
2. Skuhajte kus-kus prema uputama na omotu. Kada je skuhan, dodajte maslac i mentu. Umiješajte ih nježno vilicom.
3. Prokuhajte bob u zasoljenoj vodi 2-3 minute. Ohladite ga pod mlazom hladne vode i ocijedite. Zarežite vrh svakog zrna boba i odstranite kožu.
4. U većoj posudi za posluživanje pomiješajte piletinu, bob, masline i kus-kus. Nježno dodajte feta sir, polijte s malo maslinova ulja i poslužite.