Jedna od najpoznatijih i najutjecajnijih žena svijeta, koja je godinama doprinosila formiranju javnog mnijenja te educirala publiku o raznolikim temama, ponovno je u centru pažnje, a ovoga puta zahvaljujući novoj formi.

Dok je prije nekoliko dana navršila 70. godina, Oprah Winfrey danas djeluje posebno zadovoljno i ispunjeno. Prisustvujući dodjeli po prvi puta, pojavila se u kratkoj kožnoj suknji kako bi odala počast preminuloj prijateljici i velikoj glazbenoj umjetnici Tini Turner.

kako smršaviti.jpg
Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Prema navodima magazina TimesofIndia, nekoliko je ključnih segmenata koji su sastavni dio njezinih prehrambenih, dnevnih navika.

Uz uravnoteženo konzumiranje cjelovitih žitarica, voća i povrća, Oprah se trudi svaki dan unijeti dovoljne količine kalcija, a prvenstvo kroz sojino mlijeko i jogurt. Također, količina vlakana ograničena je na prosječan unos od 34 grama dnevno.

Poznato je kako dan započinje vrlo rano, kako bi imala prilike prije obaveza baviti se fizičkom aktivnošću, a doručak joj obavezno uključuje bananu, svježe cijeđeni sok od naranče, bobičasto voće te šačicu badema. Nerijetko se na jutarnjem meniju nađu zobena kaša, orasi, ali i neobavezni smoothie, jaja i tost s maslacem od kikirikija.

Ručak započinje voćem; posebice jabukom, breskvom ili mangom, grejpom, a ponekad i salatom koja nastaje miješanjem avokada, puretine, rajčice, bosiljka te cheddar sira. Mnogo je mogućnosti priprema zdravih, laganih, ali hranjivih salata, koje osim ovih namirnica mogu sadržavari i druge sastojke poput gljiva, tune, paprike, luka, puterice… Nije komplicirano za izradu, a svatko si može odvojiti nekoliko minuta za ovaj osvježavajući ručak koji ne krade energiju već ju, upravo suprotno, podiže.

Večernji tanjur poznate medijske ličnosti, nastavlja sadržavati zelenu boju koja se posebice ističe prisustvom brokule i graška, a kontrast mu daje jednako slasna i vitaminima bogata mrkva. Preliveno maslinovim uljem, uz lagana pileća prsa te ugljikohidrate poput tjestenine ili krumpira.

Čini se kako se Oprah sada uistinu ničega ne odriče, ali pazi na uravnoteženost svoje prehrane te posljednji obrok u danu jede u 16:00 sati. A to je zaista i vidljivo. Tražite li inspiraciju za novi korak u životu, možda i pomak prema zdravijim ciljevima, inspirirajte se Oprahinim savjetima. No, svakako, prije no što se odlučite na to, posavjetujte se s liječnikom. Nikada nije kasno za najbolji verziju sebe, ali ona se postiže uz promišljanje.