Halle Berry pravi je primjer osobe koja je holističkim pristupom uspjela zadržati vitalnost čak i u 57. godini života. Neprekidna i sveobuhvatna briga za vlastiti um, duh i tijelo rezultirala je njezinim osobnim zadovoljstvom i pozitivnom energijom kojom privlači ljude oko sebe. Berry je uspješna glumica i predana majka koja uvijek pronalazi vremena za tjelovježbu, uravnoteženu prehranu i duhovni rast.

Ovo je 5 zdravih navika Halle Berry u kojima kombinira nekoliko različitih segmenata kako bi postigla sveobuhvatni duhovni rast i razvoj, navodi Women's Health Magazine.

1. Ako uloga to zahtjeva, dodatnom treningu nikada neće reći 'ne'

Za određene uloge u filmovi Halle je intenzivno trenirala, a u jednom je trenutku čak učila 5 verzija borilačkih vještina. Također, ako uloga to zahtjeva, ne predstavlja joj problem povećati rutinu vježbanja: 'Najbolja sam kada moram naporno raditi i kada se suočavam s izazovima.'

'Biti u godinama koje imam i tjerati svoje tijelo do njegovih granica podsjetilo me da su godine samo broj. Možemo kontrolirati kako se osjećamo, a ja nikada nisam bila zdravija i osjećala se snažnijom', dodaje ona.

2. Ona radi sa svojim tijelom, a ne protiv njega

Pridržavanje zadane rutine vježbanja zapravo nije ono što ona prakticira, pa svakodnevno procjenjuje svoje tijelo kako bi mogla odlučiti koje vježbe treba raditi. Ako je, na primjer, bole leđa, usredotočit će se na istezanje, pilates ili jogu.

Odlučnost i strast za fitnesom u kombinaciji s intuitivnim i samostalnim pristupom upravo je ono što čini razliku.

3. Prehranu prilagođava potrebama svog tijela

Od kada joj je dijagnosticiran dijabetes kada joj je bilo 19 godina, Halle se pridržava dijete s niskim udjelom ugljikohidrata kako bi lakše kontrolirala fluktuirajuću razinu šećera u krvi koja dolazi s tim stanjem.

Kada se probudi, Halle svoje jutro započne kavom, kao i proteinskim smoothiejem s pojačanim kolagenom. Ručak je janjeći kotlet ili rebarca u kombinaciji s prokulicama, zelenim grahom, špinatom, ciklom ili domaćom rižom od cvjetače, a za večeru bira salatu s puno proteina.

4. Prihvaća različite prakse samonjege

Meditacija je, vjeruje Halle, postala ključna za održavanje njezina uma ispravnim, kao i za povezivanje sa svojim istinskim ja. Kako bi vježbala, povlači se na mirno mjesto u svom vrtu te dopušta svojim mislima umirivanje.

Halle je nedavno dodala i akupunkturu svojoj kombinaciji samonjege - nakon što je otkrila da joj je pomogla koncentrirati se i osjećati prizemljeno tijekom perioda karantene. Akupunktura je također pomogla u regulaciji njezinih hormona, čiji je disbalans rezultat perimenopauze.

5. Po potrebi radi s terapeutom

Halle je nedavno potražila stručnjaka u svrhu razgovora o svojoj djeci. Kaže kako ponekad mora otići razgovarati s ljudima da joj pomognu shvatiti u donošenju najboljih odluka za svoju djecu.

'Podsjećam se da se uvijek prvo moramo pobrinuti za sebe, jer ne mogu biti dobra majka za svoju djecu ako nisam suštinski sretna i ako se ne osjećam dobro sama sa sobom', zaključuje ona.