Leptiri se najčešće povezuju s procesom transformacije i ponovnog rođenja. Od gusjenice preko kukuljice do leptira, proces te metamorfoze oduvijek nadahnjuje ljude. Kao što je ekoterapeutkinja Anna Cariad-Barrett objasnila za mbg, "Leptiri nam pokazuju kako možemo ući u sebe kako bismo otopili stare oblike i preobrazili se, ponovno izgradili i evoluirali."

Oni su također podsjetnik na važnost predaje i povjerenja, "kao dio suštinskog procesa rasta i obnove", dodaje. Stoga se često sretanje leptira smatra simbolom ili metaforom rasta i transformacije, bilo da ste trenutno usred transformacije ili vas svemir potiče da tek napredujete.

Bijeli leptiri, kao i svaki drugi, imaju veze s temama preobrazbe, iako, prema životinjskom spiritualistu Jordani Van, postoje neke razlike. "Bijela je u korelaciji s nebom ili zagrobnim životom, s beskonačnim i sa svježim počecima, novim životom nakon smrti", kaže ona i dodaje: "Mi je povezujemo s anđeoskim krilima, lakoćom i oslobađanjem od tereta."

A leptiri, kaže Van, kao da lebde na vjetru. "Slično tome, možemo 'lebdjeti' u vlastitim životima ako naučimo kako procesuirati mračne i teške stvari koje doživljavamo i kretati se kroz život na načine koji su usklađeni s našim duhom ili višim Ja", objašnjava ona.

Što učiniti ako ih često viđate? Ovisno o tome kako tumačite poruku koju dobivate od bijelih leptira, možda ćete htjeti poduzeti neke korake. Ako vam leptir, na primjer, nudi osjećaj ugode, zaista ne morate ništa učiniti kad ga vidite. Međutim, ako ste prolazili kroz vrijeme teškoća ili tuge Van objašnjava da vas bijeli leptiri mogu ohrabriti da se suočite sa svojom tamom. "Suočiti se s tim, osjetiti to, biti u tome tako da nas više ne plaši i sputava općenito je najstrašnija stvar koju ćemo ikada učiniti, ali tu leži naše 'blago'. Tako se liječimo, iscjeljujemo", kaže ona.

I razmišljajući o temama transformacije i stvaranja, naravno, bijeli leptiri vas također mogu potaknuti da napredujete ili se razvijate, posebno u smislu vaše duhovnosti.