U razgovoru za Net-a-Porter, Claudia Schiffer podijelila je s javnosti svoju beauty rutinu i način na koji vrlo organski i nezahtjevno pristupa njezi svojeg tijela i blistavog, čistog tena. Počevši od jutarnje rutine tijekom koja uvijek uključuje napitak s bademovim mlijekom, a tek potom uključuje čišćenje lica.

Početak dana tako uvijek započinje masažom lica od koje ne odstupa, a koristi pritom hranjiva ulja. Usne smatra iznimno bitnim segmentom, a kako bi ih ispravno njegovala koristi posebne, organske pilinge kojima uklanja mrtve stanice, a potom i balzam, bez dodatnih preparata za svakodnevne obaveze. Ujedno ne zaobilazi koristiti hidratantnu kremu te onu namijenjenu osvježavanju područja oko očiju.

Primijeti li promijene na licu, Claudia Schiffer tada posebnu pozornost pridodaje prehrani te se trudi unijeti u tijelo što više tekućine, ali isključiti istovremeno određene namirnice poput mliječne hrane i čokoladnih poslastica. „Jedemo sezonsko, lokalno uzgojeno voće i povrće bez pesticida te organski proizvedeno meso i mliječne proizvode s lokalnih farmi. Dan započinjem kvinojom, ananasom, bademovim listićima i svježim bademovim mlijekom s datuljama. Ručak se obično sastoji od povrća i male količine puretine, piletine ili ribe, a isto je i za večeru. Međuobroci su ovčji ili kozji jogurt s bananom, chia sjemenkama i lanenim sjemenkama“, izjavila je.

Ujedno se trudi boraviti što više na zraku, a iskorištava taj period za šetnju prirodom, ne opterećujući ten dodatnim preparatima. Slično je i s jednim od njezinih zaštitnih znakova dugogodišnje karijere – dugom plavom kosom. Uvijek jednostavna, ali atraktivno stilizirana nije tretirana regeneratorom već bogatim maskama za kosu koje ju štite od suhoće.

BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia, MOSA / Backgrid UK / Profimedia Rutina Claudije Schiffer

Kako već iz ovog primjera pokazuje, jasno je kako Claudia Schiffer naginje jednostavnosti, prirodnom sjaju koji se krije u svakome. Svoj naglašava jednako tako skromno – maskarom i ružičastim rumenilom.