Novo istraživanje koje je proveo tim znanstvenika u Bostonu otkrilo je nešto nevjerojatno. Stižu dobre vijesti, naročito ako ste žena u menopauzi, jer je dokazano da ujutro, sat vremena nakon buđenja, trebate pojesti malu količinu crne čokolade jer smanjuje razinu šećera u krvi.

Istraživanje provedeno tijekom dva tjedna na uzorku od 19 žena koje su u postmenopauzi, dokazalo je da su žene koje su na prazan želudac pojele malo čokolade, imale 4,4 posto nižu razinu glukoze.

Također, istraživači su istaknuli da žene koje ujutro ili navečer jedu čokoladu u malim količinama, imaju manji apetit i napade gladi, što pozitivno utječe i na proces mršavljenja.

Ovaj podatak ne znači da biste trebali doručkovati čokoladu i pretjerivati u konzumiranju ove poslastice jer to će samo uzrokovati kontra efekt. Najbolje je pojesti kockicu crne čokolade prije doručka - tako dobijete dodatnu energiju i dobro raspoloženje.

Crna čokolada potiče lučenje hormona sreće, pozitivno utječe na srce i zdravlje kostiju, a možete je koristiti i u pripremi ukusnih zobenih kaša za doručak.